Renault Twingo: Θα καταργηθεί μετά το τέλος της τρίτης γενιάς

Renault Twingo: Θα καταργηθεί μετά το τέλος της τρίτης γενιάς

Το Renault Twingo θα πέσει θύμα των αυστηρότερων κανονισμών για τους ρύπους που καθιστούν ασύμφορη την εξέλιξη μιας νέας γενιάς.

Το Twingo θα καταργηθεί από την γκάμα της Renault ύστερα από το τέλος της σημερινής γενιάς όπως παραδέχτηκε  ο CEO του Groupe Renault, Luca de Meo, όμως η γαλλική φίρμα δεν εγκαταλείπει εντελώς την κατηγορία με έμμεσο αντικαταστάτη την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Renault 5 Prototype.

Πιο συγκεκριμένα, ο Luca de Meo δήλωσε στη LeMonde: «Είναι κρίμα να καταργείς τέτοιου είδους οχήματα όμως τα μικρά αυτοκίνητα με θερμικά μοτέρ θα εξαφανιστούν λόγω των κανονισμών του "παιχνιδιού". Δεν μπορείς να εξελίξεις ένα τέτοιο μοντέλο μόνος σου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault 5: Δεν θα αντικαταστήσει τα Clio και Zoé

Ύστερα από πληθώρα δημοσιευμάτων, και όπως το DRIVE είχε ορθά εκτιμήσει, ο εκπρόσωπος τύπου της Renault, Yann Chénot, έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις στο CarScoops σχετικά με το τέλος του Twingo: «Oι δηλώσεις του Luca de Meo στους δημοσιογράφους αναφέρονται στους επερχόμενους περιορισμούς ρύπων EURO 7. Το Twingo ανανεώθηκε το 2019 (facelift της τρίτης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2014), μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση παρουσιάστηκε στο τέλος του 2020 και η βενζινοκίνητη Sce65 είναι ακόμη διαθέσιμη στον κατάλογό μας. Θα συνεχίσει να πωλείται μέχρι τους περιορισμούς. Αυτό σημαίνει πως θα είμαστε ένας από τους λίγους κατασκευαστές που θα προσφέρουν επιλογή θερμικού μοτέρ / ηλεκτροκίνησης σε αυτή την κατηγορία (A-Segment). Παρόλα αυτά, δεν εγκαταλείπουμε τα μικρά αυτοκίνητα πόλης όπως αποδείξαμε με το Renault 5 Prototype που παρουσιάστηκε στο Renaulution».

Οι περιορισμοί Euro 7 για τους ρύπους στην αγορά της Ευρώπης θα ισχύσουν κοντά στο 2025, κάτι που θα οδηγήσει στην αναγκαστική κατάργηση αρκετών μοντέλων με θερμικά μοτέρ από πληθώρα κατασκευαστών.

Renault Twingo

Το Renault Τwingo έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 1992 ως ένα όχημα πόλης με εξαιρετική εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων, υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας και ξεχωριστή σχεδίαση.

Η πρώτη γενιά του έμεινε στην παραγωγή με αρκετές αναβαθμίσεις μέχρι το 2007 οπότε και παρουσιάστηκε το Twingo δεύτερης γενιάς βασισμένο στην πλατφόρμα του Clio II.

Η σημερινή, τρίτη γενιά Twingo εξελίχθηκε σε συνεργασία με την smart με κινητήρα τοποθετημένο πίσω και κίνηση στους πίσω τροχούς, έκανε πρεμιέρα το 2014, ενώ ανανεώθηκε το 2019 και απέκτησε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Twingo Z.E. το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube