Renault: Φήμες για κλείσιμο εργοστασίων και κατάργηση του Alpine A110

Renault: Φήμες για κλείσιμο εργοστασίων και κατάργηση του Alpine A110

Οι εγκαταστάσεις της Renault στο Dieppe όπου παράγεται τo Alpine A110 είναι πιθανό να κλείσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News Europe, στα πλαίσια περικοπών εξόδων, η Renault ετοιμάζεται να κλείσει αρκετά εργοστάσια σε γαλλικό έδαφος. Ανάμεσα σε αυτά φημολογείται πως είναι και οι εγκαταστάσεις της στη Dieppe, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον της Alpine A110 που παράγεται εκεί.

Η A110 έκανε πρεμιέρα στην έκθεση Γενεύης το 2017, αναβιώνοντας το ομώνυμο ιστορικό μοντέλο (1966-1977). Το γαλλικό σπορτσκαρ βασίζεται σε αλουμινένιο πλαίσιο, με κεντρικά τοποθετημένο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,8 λίτρων που αποδίδει 252 PS και στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλόυ συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το 2019 παρουσιάστηκε η ισχυρότερη έκδοση A110S με 292 PS και πιο επιθετικό στήσιμο ενώ το 2020 είδαμε το πρωτότυπο A110 SportsX με περιπετειώδη εμφάνιση.

Ο λόγος που η Renault εξετάζει το κλείσιμο του εργοστασίου στο Dieppe είναι πως στις εγκαταστάσεις απασχολούνται μόλις 400 άτομα ενώ το A110 είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, μειώνοντας το οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει η ενδεχόμενη κατάργησή του.

Εκτός από το Dieppe, η γαλλική φίρμα εξετάζει το κλείσιμο των εργοστασίων στο Flins (εκεί όπου παράγονται το ηλεκτρικό Zoe και το Nissan Micra και μέχρι πρότινος το Renault Clio),στο Choisy le Roy και στο Morbihan.

Renault Alpine at Dieppe

Στόχος της Renault είναι να εξοικονομήσει €2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2022, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τη γαλλική κυβέρνηση για ένα κρατικό πακέτο ενίσχυσης ύψους κοντά στα €5 δισ. μετά από πτώση των πωλήσεων λόγω του COVID-19. Εκτός από τις φήμες για το A110, ακούγεται πως και τα Scénic, Espace και Talisman δεν θα έχουν αντικαταστάτη, και θα καταργηθούν σταδιακά από τη γκάμα της γαλλικής φίρμας.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο περικοπών της Renault θα έχουμε στις 28 Μαΐου οπότε είναι προγραμματισμένη και η επίσημη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube