node/35653

Επίσημο: Νέα Alpine A110S [video]

H Alpine αποκάλυψε επίσημα την A110S. Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και η τιμή.

Η Alpine με την ευκαιρία των 24 Ώρών του Le Mans επισημοποιεί τη A110 S, μια πιο σπορ έκδοση της μπερλινέτας Α110. Έκδοση που συνδέεται με την αγωνιστική ομάδα, υιοθετώντας τις ειδικές πορτοκαλί χρωματικές διακοσμήσεις και αναβαθμίζοντας το μοτέρ που έφτασε τα 292 άλογα. Ας τα κάνουμε λιανά, λοιπόν…

Όσοι ανέμεναν να βρουν ανθρακόνημα παντού, μια σταθερή πτέρυγα και ένα πλήρως ψηφιακό εσωτερικό μάλλον θα απογοητευτούν κομμάτι από τη νέα Alpine A110S. Αλλά δεν σημαίνει ότι η γαλλική φίρμα δεν έκανε μεγάλη προσπάθεια για να προσφέρει ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει από τις άλλες εκδόσεις, αποτιμώντας μόνο και μόνο την αύξηση της ισχύος: 292 PS αντί των εκδόσεων Première, Pure και Légende με τους 252.

Πρόκειται λοιπόν για μια αύξηση ισχύος των 40 ίππων που επιτεύχθηκε μέσω της αύξησης της πίεσης του τούρμπο. Αλλά και του ψηλότερου ρυθμού περιστροφής για το μοτέρ, καθώς η μέγιστη ισχύς αποδίδεται τις 6.400 rpm έναντι των 6.000 στις άλλες εκδόσεις. Η ροπή ανακοινώθηκε στα 320 Nm, ενώ ο χρόνος για το σπριντ των 0-100 km/h κατέβηκε στα 4,4” για τη βάρους 1.114 kg A110 S.

Alpine A110S

Οι μικρές αλλαγές συνεχίζονται και τους δύο άξονες, όπου η A110S υιοθετεί πιο φαρδιά λάστιχα, με 245άρια πίσω, νέες αντιστρεπτικές ράβδους αλλά και πιο κοντές κατά 4 mm αναρτήσεις, με νέα υδραυλικά στοπ.

Κατ’ επιλογή, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανθρακονημάτινη οροφή, η οποία εξοικονομεί 1,9 kg. Ή ακόμη σφυρήλατες ζάντες Fuchs (-5 kg) και ανθρακονημάτινα καθίσματα Sabelt. Στάνταρ, η A110S διαθέτει ήδη καθίσματα της Sabelt, αλλά όχι με ανθρακονημάτινο φινίρισμα. Και εδώ να σημειώσουμε επιτέλους την παρουσία κάρμπον κεραμικών δίσκων με διάμετρο 320 mm.

Alpine A110S

Η άφιξη της A110S ήταν μια ευκαιρία για την Alpine να εμπλουτίσει τη χρωματική παλέτα του αυτοκινήτου με τη γκρι ματ απόχρωση «Gris Τonnerre», αποκλειστική επιλογή για το αυτοκίνητο. Υπάρχουν επίσης πορτοκαλί διακοσμήσεις σχεδόν παντού: Στο «S», στις ραφές, ακόμη και στην ανθρακονημάτινη σημαία, στην καμπίνα και πάνω στην καροσερί. Απόχρωση που αναφέρεται στην ομάδα «Team Signature Alpine» που συμμετέχει στο πρωτάθλημα αντοχής.

Στο εσωτερικό, όπως και στη στάνταρ Α110, σημειώνουμε την παρουσία ενός μαύρου ουρανού ντυμένου με «Dinamica», ένα υλικό που ντύνει επίσης τα σκιάδια και τις επενδύσεις των θυρών. Η A110S διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό στοιχεία όπως το ηχοσύστημα Focal, ραντάρ παρκαρίσματος εμπρός και πίσω και το Alpine Telemetrics, το οποίο συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την οδήγηση.

Alpine A110S

Η τιμή της νέας Alpine A110S, σε αυτή την έκδοση λανσαρίσματος, φτάνει στη Γαλλία τις €66.500, έξω το εθνικό μάλους. Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να κάνει κράτηση στον αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans στο σταντ της εταιρείας ή στην ειδική εφαρμογή της Alpine. Σε σχέση με την τιμή που ισχύει στη Γαλλία, σαφώς πρόκειται για ένα παραπάνω κόστος από τις €59.700 που στοιχίζει μια Α110 Légende, αλλά αυτά είναι προσωπικές επιλογές. Βέβαια, αυτή η επιβάρυνση είναι ίσως λίγο δύσπεπτη για τους φαν της φίρμας που περίμεναν παραπάνω πράγματα από την Α110S: Χειροκίνητο σασμάν ή ένα πραγματικό, μηχανικό μπλοκέ. Έτσι θα απολάμβανες με μεγαλύτερη ουσία τις σφυρήλατες ζάντες και την ανθρακονημάτινη οροφή, που από μόνες τους δεν λένε και τίποτα σε μια ριζοσπαστική έκδοση «S».

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.