Επίσημο: Νέα Alpine A110S [video]

Επίσημο: Νέα Alpine A110S [video]

H Alpine αποκάλυψε επίσημα την A110S. Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και η τιμή.

Η Alpine με την ευκαιρία των 24 Ώρών του Le Mans επισημοποιεί τη A110 S, μια πιο σπορ έκδοση της μπερλινέτας Α110. Έκδοση που συνδέεται με την αγωνιστική ομάδα, υιοθετώντας τις ειδικές πορτοκαλί χρωματικές διακοσμήσεις και αναβαθμίζοντας το μοτέρ που έφτασε τα 292 άλογα. Ας τα κάνουμε λιανά, λοιπόν…

Όσοι ανέμεναν να βρουν ανθρακόνημα παντού, μια σταθερή πτέρυγα και ένα πλήρως ψηφιακό εσωτερικό μάλλον θα απογοητευτούν κομμάτι από τη νέα Alpine A110S. Αλλά δεν σημαίνει ότι η γαλλική φίρμα δεν έκανε μεγάλη προσπάθεια για να προσφέρει ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει από τις άλλες εκδόσεις, αποτιμώντας μόνο και μόνο την αύξηση της ισχύος: 292 PS αντί των εκδόσεων Première, Pure και Légende με τους 252.

Πρόκειται λοιπόν για μια αύξηση ισχύος των 40 ίππων που επιτεύχθηκε μέσω της αύξησης της πίεσης του τούρμπο. Αλλά και του ψηλότερου ρυθμού περιστροφής για το μοτέρ, καθώς η μέγιστη ισχύς αποδίδεται τις 6.400 rpm έναντι των 6.000 στις άλλες εκδόσεις. Η ροπή ανακοινώθηκε στα 320 Nm, ενώ ο χρόνος για το σπριντ των 0-100 km/h κατέβηκε στα 4,4” για τη βάρους 1.114 kg A110 S.

Alpine A110S

Οι μικρές αλλαγές συνεχίζονται και τους δύο άξονες, όπου η A110S υιοθετεί πιο φαρδιά λάστιχα, με 245άρια πίσω, νέες αντιστρεπτικές ράβδους αλλά και πιο κοντές κατά 4 mm αναρτήσεις, με νέα υδραυλικά στοπ.

Κατ’ επιλογή, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανθρακονημάτινη οροφή, η οποία εξοικονομεί 1,9 kg. Ή ακόμη σφυρήλατες ζάντες Fuchs (-5 kg) και ανθρακονημάτινα καθίσματα Sabelt. Στάνταρ, η A110S διαθέτει ήδη καθίσματα της Sabelt, αλλά όχι με ανθρακονημάτινο φινίρισμα. Και εδώ να σημειώσουμε επιτέλους την παρουσία κάρμπον κεραμικών δίσκων με διάμετρο 320 mm.

Alpine A110S

Η άφιξη της A110S ήταν μια ευκαιρία για την Alpine να εμπλουτίσει τη χρωματική παλέτα του αυτοκινήτου με τη γκρι ματ απόχρωση «Gris Τonnerre», αποκλειστική επιλογή για το αυτοκίνητο. Υπάρχουν επίσης πορτοκαλί διακοσμήσεις σχεδόν παντού: Στο «S», στις ραφές, ακόμη και στην ανθρακονημάτινη σημαία, στην καμπίνα και πάνω στην καροσερί. Απόχρωση που αναφέρεται στην ομάδα «Team Signature Alpine» που συμμετέχει στο πρωτάθλημα αντοχής.

Στο εσωτερικό, όπως και στη στάνταρ Α110, σημειώνουμε την παρουσία ενός μαύρου ουρανού ντυμένου με «Dinamica», ένα υλικό που ντύνει επίσης τα σκιάδια και τις επενδύσεις των θυρών. Η A110S διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό στοιχεία όπως το ηχοσύστημα Focal, ραντάρ παρκαρίσματος εμπρός και πίσω και το Alpine Telemetrics, το οποίο συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την οδήγηση.

Alpine A110S

Η τιμή της νέας Alpine A110S, σε αυτή την έκδοση λανσαρίσματος, φτάνει στη Γαλλία τις €66.500, έξω το εθνικό μάλους. Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να κάνει κράτηση στον αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans στο σταντ της εταιρείας ή στην ειδική εφαρμογή της Alpine. Σε σχέση με την τιμή που ισχύει στη Γαλλία, σαφώς πρόκειται για ένα παραπάνω κόστος από τις €59.700 που στοιχίζει μια Α110 Légende, αλλά αυτά είναι προσωπικές επιλογές. Βέβαια, αυτή η επιβάρυνση είναι ίσως λίγο δύσπεπτη για τους φαν της φίρμας που περίμεναν παραπάνω πράγματα από την Α110S: Χειροκίνητο σασμάν ή ένα πραγματικό, μηχανικό μπλοκέ. Έτσι θα απολάμβανες με μεγαλύτερη ουσία τις σφυρήλατες ζάντες και την ανθρακονημάτινη οροφή, που από μόνες τους δεν λένε και τίποτα σε μια ριζοσπαστική έκδοση «S».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube