Red Bull Racing: Τώρα pit-stop και σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας [video]

Red Bull Racing: Τώρα pit-stop και σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας [video]

Άλλη μια τρελή ιδέα που μόνον η Red Bull μπορούσε να υλοποιήσει.

H Red Bull Racing, στη Βραζιλία, δεν πανηγύρισε μόνον τη νίκη του Verstappen αλλά και το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε pit-stop: αλλαγή τεσσάρων ελαστικών σε μόλις 1,82” (δείτε το βίντεο ΕΔΩ).

Τώρα φαίνεται ότι θέλουν να κάνουν ακόμη πιο εξεζητημένα πράγματα. Ακολουθώντας τα βήματα του Michael Jordan, του σταρ του ΝΒΑ που με κλειστά τα μάτια πετύχαινε ελεύθερες βολές, η Red Bull αποφάσισε να κάνει ένα ολοκληρωμένο pit-stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Red Bull έχει κάνει κάτι «τρελό». Έχουμε δει μονοθέσιο στην κορυφή ουρανοξύστη, το έχουμε δει πάνω σε πίστες σκι, κτλ. Όμως σε ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα οι τροχοί πατούσαν στο έδαφος. Τώρα οι τροχοί αιωρούνται!

Η Aston Martin Red Bull Racing για το συγκεκριμένο εγχείρημά της συνεργάστηκε με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos. Για το γύρισμα, χρησιμοποίησαν ένα αεροσκάφος Ilyushin Il-76 MDK και μια Bull RB1 του 2005.

Σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας λοιπόν ο χρόνος που χρειάστηκε για να αλλαχθούν και τα τέσσερα ελαστικά του μονοθεσίου ήταν κάτι λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα. Μια αιωνιότητα εμπρός στον χρόνο που που σημειώνει η ομάδα στις πίστες, αλλά εδώ οι μηχανικοί «κολυμπάνε» στον αέρα.

Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube