Δείτε την ταχύτερη αλλαγή ελαστικών στον κόσμο! [video]

Δείτε την ταχύτερη αλλαγή ελαστικών στον κόσμο! [video]

Παγκόσμιο ρεκόρ pit-stop από τη Red Bull στο GP Βραζιλίας. Μην ανοιγοκλείσετε τα βλέφαρα, γιατί θα το χάσετε!

Ο Max Verstappen κέρδισε το επεισοδιακό Grand Prix F1 της Βραζιλίας, προχθές Κυριακή στο Sao Paulo. Όμως η ομάδα του Ολλανδού, η Red Bull Racing, είχε κι άλλον ένα λόγο να πανηγυρίσει αφού έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε pit-stop: αλλαγή τεσσάρων ελαστικών σε μόλις 1,82”!

Το παρακάτω video δείχνει το συγκεκριμένο pit-stop από διάφορες οπτικές γωνίες. Και, ακόμα κι αν το παρακολουθήσεις κάμποσες φορές, σου φαίνεται απίστευτο. Ο συντονισμός των τεσσάρων ζευγαριών, ειδικά αυτών για τους δύο εμπρός τροχούς, είναι τέλειος. Η όλη χορογραφία είναι άψογη. Πρέπει να απαίτησε αμέτρητες ώρες δοκιμών και είναι ειρωνεία να σκεφτείς ότι ο Verstappen εμποδίστηκε στην έξοδο του pit-lane από τον Robert Kubica κι έχασε χρόνο.

Το πλήρωμα μηχανικών του Ολλανδού έσπασε το δικό του ρεκόρ, το οποίο κατείχε από το GP Γερμανίας, τον Ιούλιο, για μόλις 6 εκατοστά του δευτερολέπτου. Πιο πριν, το ρεκόρ ταχύτερου pit-stop ανήκε στην άλλη ομάδα της RBR, αυτήν του Pierre Gasly, με 1,91”, έναν αγώνα πριν, στο GP Βρετανίας.

Να δούμε ποιος θα μπορέσει τώρα να σπάσει το 1,82”, αφού η μόνη άλλη ομάδα που έχει κατέβει τα 2” είναι η Williams.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube