Πτώση 8% στις πανευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Νοέμβριο

Πτώση 8% στις πανευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Νοέμβριο

Στο σύνολο του 11μηνου καταγράφεται οριακή αύξηση της τάξης του 0,8%.

Κατά 8% μειωμένες ήταν και τον Νοέμβριο οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, συμπληρώνοντας τρεις συνεχείς μήνες κατά τους οποίους καταγράφεται πτωτική τάση.
Όπως επισημαίνεται, η συνεχιζόμενη πτώση οφείλεται στις σημαντικές καθυστερήσεις παράδοσης καινούργιων αυτοκινήτων, καθυστερήσεις που οφείλονται στην ανάγκη προσαρμογής στο νέο πρωτόκολλο υπολογισμού ρύπων WLTP.

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) σημειώνεται ότι τον Αύγουστο καταγράφηκε αύξηση 31,2%, όταν όλοι έσπευδαν να ταξινομήσουν αυτοκίνητα πριν την εφαρμογή του WLTP από 1ης Σεπτεμβρίου.
Στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2018 οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη κατέγραψαν ωστόσο μια οριακή αύξηση της τάξης του 0,8%.

Σε ό,τι αφορά στις επί μέρους και ανά χώρα εγγραφές, η κεντρική Ευρώπη καταγράφει άνοδο της τάξης του 9,6%. Ενδεικτικά αναφέρεται η Ισπανία με +8% και η Γαλλία με +4,7%. Στις αρνητικές επιδόσεις μεγάλο ποσοστό κατέγραψε η Ιταλία (-3,5%) αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο (-6,9%).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube