Ψάχνουν και τα γραφεία του Matthias Mueller

Ψάχνουν και τα γραφεία του Matthias Mueller

Η αιφνιδιαστική έρευνα που ξεκίνησε στα κεντρικά της Audi στο Ingolstadt επεκτάθηκε και στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου του VW Group, αναφέρει η Bild am Sonntag.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ψάχνουν τα γραφεία του διευθύνοντος συμβούλου του Volkswagen Group, Matthias Mueller, ως μέρος της έρευνας για τη χειραγώγηση στις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων στα ντίζελ μοντέλα της Audi, αναφέρει η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Bild am Sonntag.

Περίπου 100 στελέχη στα κεντρικά γραφεία της Audi, στο Ingolstadt, και στο εργοστάσιο στο Neckarsulm ελέγχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά και στη βάση της Volkswagen στο Wolfsburg, μητρικής της Audi.

Η Bild am Sonntag λέει ότι οι εισαγγελείς έβαλαν στο στόχαστρο της έρευνας 47 υπαλλήλους της VW, περιλαμβανομένου του Mueller και του διευθύνοντος συμβούλου της Audi, Rupert Stadler, ερευνώντας προσωπικά ημερολόγια, σημειωματάρια, ακόμα και κάρτες μνήμης σε κινητά τηλέφωνα. Ο Mueller βρέθηκε στο στόχαστρο της έρευνας διότι είναι ο επιβλέπων πρόεδρος στο premium κομμάτι της VW, στην Audi, λέει η Bild am Sonntag. Η Volkswagen μέχρι χτες δεν ήταν διαθέσιμη για να σχολιάσει το θέμα.

[Πηγή μέσω reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube