Το πρώτο ραντάρ πεζών στη Lyon, στη Γαλλία

Το πρώτο ραντάρ πεζών στη Lyon, στη Γαλλία

Το πρώτο ραντάρ για πεζούς θα τοποθετηθεί σε λίγο καιρό σε γαλλική πόλη πλησίον της Lyon, επισημαίνοντας τα αυτοκίνητα που δεν σέβονται την προτεραιότητα των πεζών.

Η συσκευή που είναι η πρώτη που θα τοποθετηθεί στη Γαλλία (σ.σ. δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα) θα εποπτεύει μια διάβαση πεζών στην Saint-Bonnet-de-Mure, μια πόλη κοντά στο αεροδρόμιο Saint-Exupéry

Αλλά σε πρώτο χρόνο δεν θα αποστέλλονται κλήσεις και πρόστιμα στους οδηγούς που δεν θα παραχωρούν την προτεραιότητα στους πεζούς.

To σύστημα εξελίχτηκε από την εταιρεία AFS2R που εδρεύει στη Lyon. Σκοπός του είναι η τιμωρία των οδηγών που δεν σέβονται την προτεραιότητα των πεζών στην ειδική διάβαση. Αυτή όμως δεν θα γίνεται αυτόματα. Η συσκευή, που βασίζεται σε ένα σύστημα καμερών που ενεργοποιούνται όταν πεζός και αυτοκίνητο βρεθούν μαζί στη διάβαση. Η σκηνή βιντεοσκοπείται και στη συνέχεια αποστέλλεται στη δημοτική Αστυνομία, όπου αποφασίζεται εάν θα αποσταλεί ή όχι πρόστιμο. Να σημειώσουμε ότι το σύστημα που θα εποπτεύει δύο διαβάσεις πεζών εκ των οποίων η μία εξυπηρετεί κι ένα τοπικό σχολείο, είναι πιλοτικό.

Στη Γαλλία, το πρόστιμο για τη μη παραχώρηση της προτεραιότητα σε πεζό είναι €135 και τέσσερις πόντοι ποινής. Η χώρα αυτή αντιμετωπίζει πρόβλημα στο θέμα αυτό και πρόσφατα η υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι θνησιμότητα των πεζών ως χρηστών του δρόμου αυξήθηκε κατά 15% το 2016 έναντι του 2015. Η πλειονότητα των περιστατικών συνέβη φυσικά στις πόλεις, με τα μισά από αυτά να αφορούν τη μείζονα περιοχή του Παρισιού.

[Πηγή leprogres.fr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube