Προς πώληση η SsangYong!

Προς πώληση η SsangYong!

Η Mahindra & Mahindra, ιδιοκτήτης της SsangYong, δεν θέλει πλέον να επενδύει στην κορεατική φίρμα. Προφανώς, η ανεπαρκής απόδοση της επένδυσης αναγκάζει τον ινδικό γίγαντα να πουλήσει το 75% της εταιρείας.

SsangYong badge

Ο ινδικός γίγαντας Mahindra & Mahindra διέσωσε τη SsangYong από εκκαθάριση το 2010, αποκτώντας αρχικά το 70% του μετοχικού κεφαλαίου του Κορεάτη κατασκευαστή. Αλλά τα χρόνια που πέρασαν, η μητρική εταιρεία δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση της επένδυσης. Στο τέλος αυτής της δεκαετούς πορείας λοιπόν, οι Ινδοί επανεξετάζουν αυτή την επιλογή τους: «Η Ssangyong χρειάζεται έναν νέο επενδυτή. Συνεργαζόμαστε με την εταιρεία για να δούμε αν μπορούμε να εξασφαλίσουμε επενδύσεις», επιβεβαίωσε ο Pawan Goenka», ένας από τους διευθυντές της Mahindra στο Reuters.

Η ευρωπαϊκή αγορά ειδικότερα, ήταν πάντα περίπλοκη για τη Mahindra, ακόμα κι όταν η φίρμα προσπάθησε να αναθεωρήσει την εμφανισιακή ταυτότητά της με το λανσάρισμα του Tivoli. Ακόμα και πρόσφατα έγιναν βήματα περαιτέρω εξευρωπαϊσμού με το Korando ανανεώθηκε και με το φρεσκαρισμένο Tivoli που φόρεσε ένα νέο μοτέρ βενζίνης 130 ίππων που ταιριάζει περισσότερο με τις προσδοκίες των πελατών στην κατηγορία.

Με την πρόθεση της Mahindra να γίνεται γνωστή, το μέλλον της SsangYong μπήκε σε φάση αβεβαιότητας, παρόλο που η φίρμα ανακοίνωσε στο τέλος του προηγούμενου έτους ότι βρίσκεται εν μέσω προετοιμασιών για να υποδεχτεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας της, ένα SUV που θα βασίζεται στο Korando. Είναι απίθανο όλη αυτή η μεθόδευση να μην έχει θέσει τα παραπάνω σχέδια σε φάση αναμονής, καθώς αυτά αναμένουν με τη σειρά τους μια υποθετική πώληση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube