Η SsangYong ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV

Η SsangYong ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV

Μέχρι στιγμής δεν είχαμε ακούσει τίποτα για εξηλεκτρισμό του Κορεάτη κατασκευαστή. Η SsangYong όμως ετοιμάζει συγκεκριμένη πλατφόρμα για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της που θα παρουσιαστεί το 2021.

Η SsangYong ήταν μέχρι πρότινος πολύ φειδωλή στις ανακοινώσεις της για τα EV. Ούτε στην παρουσίαση του νέου Korando στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η κορεατική φίρμα δεν μας γνωστοποίησε τις προθέσεις της όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση. Σήμερα όμως έδωσε τις πρώτες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την άφιξη ενός ηλεκτρικού SUV για το 2021.

Το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV θα βασίζεται στο Korando και θα ονομάζεται E100. Θα φορά έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 ίππων που θα συνδέεται με συστοιχία μπαταριών με χωρητικότητα 61,5 kWh που θα την προμηθεύει η επίσης κορεατική LG Chem. Η SsangYong κάνει λόγο για αυτονομία 420 km (σε κύκλο NEDC και όχι WLTP), κάτι που σημαίνει λίγο περισσότερα από 300 km υπό ρεαλιστικές συνθήκες, με βάση τις τρέχουσες διαφορές μεταξύ WLTP και NEDC.

Το Korando E100 θα είναι ένα από τα πρώτα μεγάλα ηλεκτρικά SUV από έναν μαζικό κατασκευαστή στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από μαζικούς κατασκευαστές είναι μίνι, σουπερμίνι ή κόμπακτ crossover στη βάση της κατηγορίας από άποψη μεγέθους ή μεγάλα B-crossover. Εάν η τιμή είναι καλά τοποθετημένη, η SsangYong αποκτά ένα πλεονέκτημα, ειδικά επειδή ο κατασκευαστής μπορεί να εκμεταλλευτεί την εγγύτητά του με την LG Chem για να διαπραγματευτεί καλές τιμές στις μπαταρίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube