Προς πώληση ένα Ford GT ’67 Heritage Edition

Προς πώληση ένα Ford GT ’67 Heritage Edition

Η Ford δεν επιτρέπει στους ιδιοκτήτες GT να το πουλήσουν σε τρίτους. Να όμως που ένα σπάνιο ’67 Heritage Edition πωλείται προς €1,2 εκατ. στη Γερμανία.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον να αποκτήσει ένα καινούργιο Ford GT, ακόμα κι αν έχει τα χρήματα, αφού η εταιρία επέλεξε η ίδια τους αγοραστές του περιορισμένης παραγωγής supercar, έναν-έναν.

Για να αποφύγει φαινόμενα αισχροκέρδειας, τους έχει αναγκάσει να υπογράψουν ένα συμφωνητικό που προβλέπει ότι για κάποιο χρονικό διάστημα, αν δεν θέλουν πια το αυτοκίνητό τους, θα πρέπει να το δώσουν πίσω στη Ford, αντί να το πουλήσουν σε κάποιον άλλο. Δε λείπουν όμως οι περιπτώσεις αγοραστών που περιφρονούν αυτή τη δέσμευση, και βγάζουν το GT τους για πούλημα στην ελεύθερη αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μήνυση της Ford σε ιδιοκτήτη GT λόγω… πώλησής του

Τέτοια είναι και η περίπτωση του Ford GT που εμφανίστηκε να πωλείται μέσω της ιστοσελίδας James Edition, από την εταιρία εμπορίας μεταχειρισμένων Semco Exclusive Cars, στο Μόναχο. Βέβαια το συγκεκριμένο δεν είναι ακριβώς «μεταχειρισμένο», αφού έχει μόλις 20 km στο οδόμετρο.

Πρόκειται μάλιστα για την έκδοση ’67 Heritage Edition, όπως φανερώνεται από το χρώμα Race Red, το νούμερο «1» στις πόρτες, τις κόκκινες ζώνες και ραφές κ.ά. Αυτή η έκδοση φτιάχτηκε για να τιμήσει τη νίκη του Ford GT40 στο 24ωρο του Le Mans το 1967, στα χέρια των A.J. Foyt και Dan Gurney. Ακολούθησε την αντίστοιχη έκδοση ’66 Heritage Edition, και προσφερόταν στους 250 αγοραστές που θα αποκτούσαν ένα GT το 2017 -το πόσοι την επέλεξαν παραμένει άγνωστο.

Αν όλα αυτά σας κίνησαν το ενδιαφέρον και διαθέτετε €1.200.000, βιαστείτε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube