Η Porsche κάνει ρεκόρ σε μια… μισοτελειωμένη πίστα! [video]

Η Porsche κάνει ρεκόρ σε μια… μισοτελειωμένη πίστα! [video]

Πάνω από το μισό Gotland Ring, στη Σουηδία, είναι ακόμη άστρωτο χώμα, αλλά αυτό δεν πτόησε την Cayenne Turbo S E-Hybrid και τον οδηγό της.

Η παλιά Porsche Cayenne Turbo S κατείχε το ρεκόρ των SUV στη Nürburgring Nordschleife, πριν η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio το βελτιώσει κατά 8” κατεβάζοντάς το στα 7’ 51” 7. Στη συνέχεια η Mercedes-AMG GLC 63 S το κατέβασε περαιτέρω στα 7’ 49” 369 και η Porsche δεν έχει απαντήσει ακόμη με τη νέα Turbo S E-Hybrid.

Αντί γι’ αυτό, η Porsche πήγε στη Σουηδία για ένα πιο παράξενο ρεκόρ. Με τον οδηγό αγώνων και τηλεπαρουσιαστή Tim Schrick στο τιμόνι, το μεγάλο υβριδικό SUV των 680 PS και 900 Nm γύρισε τη νέα πίστα Gotland Ring σε 3’ 51”. Ρεκόρ, αφού κανείς άλλος δεν έχει ακόμη επιχειρήσει κάτι τέτοιο καθώς η πίστα είναι ακόμη υπό κατασκευήν.

Porsche Cayenne at Gotland Ring

Η Cayenne είχε έτσι την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές της και σε άσφαλτο και σε χώμα, φορώντας μάλιστα τα νορμάλ, χρησιμοποιημένα λάστιχα δρόμου.
 
Μέχρι σήμερα, μόνο το βόρειο τμήμα μήκους 3,2 km του Gotland Ring έχει ασφαλτοστρωθεί, ενώ το μεγαλύτερο, νότιο τμήμα των 4,2 km είναι ακόμη άστρωτο χώμα.

Gotland Ring

Δείτε στο video πώς ο Schrick δάμασε το επαναφορτιζόμενο θηρίο των 2,6 τόνων στο γλιστερό γαρμπίλι. Η εκφραστική χειρονομία του στο τέλος τα λέει όλα...

Γενικά η Porsche αρέσκεται τελευταία στο να κάνει ρεκόρ. Η 911 GT2 RS, για παράδειγμα, το πέτυχε στη Road Atlanta, το Nürburgring και το Bend Motorsport Park στην Αυστραλία. Όμως το σημαντικότερο επίτευγμα της γερμανικής φίρμας παραμένει το απόλυτο ρεκόρ στο ’Ring με το απίστευτο 5’ 19” 54 που έγραψε η αγωνιστική 919 Hybrid Evo. Το ρεκόρ αυτό όμως είναι πιθανό να κινδυνέψει αφού ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Toyota στο WEC, Rob Leupen, δήλωσε πρόσφατα ότι θα τον ενδιέφερε να το σπάσει με το πρωτότυπο TS050 Hybrid, ειδικά εξελιγμένο για την περίπτωση.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube