Porsche: Παρέδωσε μόνο 4.500 Taycan το α’ 6μηνο

Porsche: Παρέδωσε μόνο 4.500 Taycan το α’ 6μηνο

Λαμβάνοντας υπόψη την Taycan ως τη γερμανική απάντηση στο Tesla Model S, η Porsche ξεκίνησε δειλά. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, 4.480 κομμάτια παραδόθηκαν το α’ 6μηνο του 2020.

Η σημαιοφόρος της νέας ηλεκτρικής εποχής του Zuffenhausen, η Porsche Taycan, απέχει πολύ από το να είναι το best-selling μοντέλο της φίρμας. Με 4.480 μονάδες που έχουν πουληθεί εφέτος, το ηλεκτρικό σπορ μοντέλο αντιπροσωπεύει μόλις το 4,1% των 116.964 αυτοκινήτων που παραδόθηκαν παγκοσμίως από την Porsche κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2020.

Σε σύγκριση με την υπόλοιπη γκάμα, η Taycan βρίσκεται πολύ πίσω από την Cayenne και τη Macan, τα δύο SUV-σταρ των πωλήσεων για τον Γερμανό κατασκευαστή. Κατά τη διάρκεια του 6μήνου, πουλήθηκαν αντίστοιχα σε 39.245 και 34.430 κομμάτια. Η Taycan πούλησε επίσης λιγότερα από το εμβληματικό μοντέλο της γκάμας, την 911, η οποία κατέγραψε 16.919 παραδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Porsche: Πούλησε περισσότερες 911 παρά την πανδημία!

Porsche Taycan

Η Taycan βάλλεται επίσης και προφανώς από τον μεγάλο αντίπαλό της, το Tesla Model S. Πόσο; Δεν γνωρίζουμε με ακριβή νούμερα, διότι η Tesla δεν δημοσιοποιεί πλέον κατανεμημένα τις παραδόσεις των μοντέλων της. Στο α’ 6μηνο του έτους, απλώς γνωρίζουμε ότι ο Καλιφορνέζος κατασκευαστής παρέδωσε 22.800 μονάδες, αθροιστικά για το Model S και το Model X. Η μπερλίνα παραμένει πολύ πιο δημοφιλής από το Model X, οπότε υπολογίζουμε ότι η πρώτη πούλησε από 13.000 έως 15.000 μονάδες σε αυτήν την περίοδο.

Πρέπει να περιμένουμε ανάκαμψη τους επόμενους μήνες; Ναι, αλλά όχι σε όγκο που να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ενώ προφανώς λαμβάνεται υπόψη ο αντίκτυπος του Covid-19 που καθυστέρησε τις παραδόσεις του Γερμανού κατασκευαστή, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Porsche δεν ανταποκρίνονται στους στόχους παραγωγής. Ο αρχικός στόχος των 20.000 μονάδων ετησίως, αναθεωρήθηκε στις 40.000 αυτοκίνητα, δεδομένης της δημοτικότητας του μοντέλου.

Porsche Taycan

Απομένει να δούμε αν η έξοδος από την καραντίνα θα επιτρέψει στην Porsche να καλύψει μέρος από την υστέρηση στους επόμενους μήνες. Κάτι που είναι πιθανό, ειδικά καθώς η γκάμα εμπλουτίζεται με την άφιξη της Porsche Taycan 4S. Μιας έκδοσης «χαμηλού κόστους», της οποίας οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube