Πωλείται η μία από τις τρεις Bugatti EB 112!

Πωλείται η μία από τις τρεις Bugatti EB 112!

Μία από τις μόλις τρεις 4πορτες λιμουζίνες Bugatti EB 112 που κατασκευάστηκαν ποτέ, αναζητεί νέο ιδιοκτήτη!

Πριν το Volkswagen Group προχωρήσει στην αγορά της Bugatti, η μάρκα ήταν ιδιοκτησία του Ιταλού επιχειρηματία, Romano Αrtioli. Στο διάστημα αυτό η Bugatti προχώρησε στη δημιουργία του EB 110 και της λιγότερο γνωστής EB 112.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο η EB 112 δεν απόλαυσε ποτέ την δημοσιότητα που είχαν άλλες δημιουργίες του κατασκευαστή, όπως η EB 110, η Veyron και η Chiron, είναι ότι λίγο μετά από την έναρξη της παραγωγής της η Bugatti οδηγήθηκε σε πτώχευση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατασκευαστούν συνολικά μόλις τρεις πρωτότυπες EB 112. Το σασί με νούμερο #39001 κατασκευάστηκε από την Italdesign ενώ τα υπόλοιπα δύο (#39002 και #39003) δεν πρόλαβαν να βγουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Bugatti στο Campogalliano της Ιταλίας. Έτσι μετά την πτώχευσή της, τα δύο ημιτελή μοντέλα συναρμολογήθηκαν από την Monaco Racing Team.

Bugatti EB 112

Η EB 112 παρουσιάστηκε το 1993 στην έκθεση της Γενεύης και σχεδιάστηκε από τον Giorgetto Giugiaro. Η σχεδίαση της είναι εμπνευσμένη από ιστορικά μοντέλα της Bugatti.

H σχεδιαστική επιρροή από την Type 57 SC είναι εμφανής. Για τις ζάντες από την άλλη, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Bugatti Royale.

Το αμάξωμα της είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο και βασίζεται στο σασί της EB 110 από ανθρακονήματα.

Bugatti EB 112

Kάτω από το καπό της βρίσκεται ένας 60βάλβιδος V12 κινητήρας 6,0 λίτρων που αποδίδει 456 PS. Επιτρέποντας στην EB 112 να εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε 4,3'' και να επιταχύνει μέχρι τα 300 km/h της τελικής της ταχύτητας.

O Artioli ισχυριζόταν εκείνη την εποχή ότι η 4πορτη λιμουζίνα είχε οδηγική συμπεριφορά αντίστοιχη ενός gο-kart και ότι οδηγικά ήταν πολύ πιο απολαυστική από την κεντρομήχανη EB 110. 

Το αυτοκίνητο της αγγελίας βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και έχει διανύσει μόλις 3.900 km. Η τιμή της θα είναι σίγουρα πολύ τσουχτερή αλλά είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει κάποιος μια πραγματικά πολύ σπάνια Bugatti.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube