Ποιοι καταλύτες; Στο στόχαστρο των κλεφτών βρίσκονται πλέον τα καλώδια φόρτισης

Ποιοι καταλύτες; Στο στόχαστρο των κλεφτών βρίσκονται πλέον τα καλώδια φόρτισης

Την ώρα που η κλοπή των καταλυτών για τα πολύτιμα μέταλλά τους συνεχίζεται, στις Η.Π.Α. ένα νέο trend έχει ξεκινήσει και αφορά την κλοπή καλωδίων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η φαντασία και η δημιουργικότητα των κλεφτών, οι οποίοι φαίνεται πως θα αφήσουν τους καταλύτες για τα μάτια ενός νέου πολύτιμου στοιχείου που θα τους προσφέρει εύκολη δουλειά και φυσικά, εύκολο κέρδος. 

Το βασικότερο και ακριβότερο εξάρτημα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η μπαταρία του. Ευτυχώς όμως δεν φαίνεται να έχει βρεθεί -τουλάχιστον ακόμα- τρόπος να κλαπούν και να το εκμεταλλευτεί κάποιος αυτό. Αντίθετα όμως έχει βρεθεί ο τρόπος ώστε να εκμεταλλευθούν το κομμάτι της φόρτισής τους!

Φορτιστης

Στην Καλιφόρνια, την πολιτεία από την οποία προέρχεται η συγκεκριμένη είδηση λοιπόν, σύμφωνα με τις αναφορές στην αστυνομία, υπάρχει έξαρση στην κλοπή των καλωδίων φόρτισης. Μάλιστα υπάρχουν και αναφορές πως έχουν κλαπεί και καλώδια φόρτισης από σταθμούς μεγάλης ισχύος, κάτι που σημαίνει πως οι κλέφτες έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια.

Τώρα όμως μιλάμε για τα απλά καλώδια φόρτισης τα οποία έχει κάθε ηλεκτρικό όχημα και τα οποία κοστίζουν ακριβά. Αυτά δεν χρειάζονται παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να κλαπούν είτε βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο, είτε σε χρήση σε έναν σταθμό φόρτισης. Επιπλέον πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών όμως είναι πως ακόμα κι αν προμηθευτούν άλλα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως δεν θα ξαναβρεθούν στην ίδια θέση.

Καλώδια φόρτισης

Οι αρχές συνιστούν στους κατόχους ηλεκτρικών, να φορτίζουν μόνο σε φορτιστές που βρίσκονται εντός κλειστών γκαράζ ή σε φορτιστές μακριά από την θέα του δρόμου, ωστόσο και αυτοί οι τρόποι απλά μπορούν να περιορίσουν το φαινόμενο και όχι να το σταματήσουν.

Ίσως αυτή η τάση επισπεύσει τη λύση των ασύρματων φορτιστών σαν αυτόν που θέλει να κατασκευάσει η Volkswagen...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube