Το πιο γρήγορο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου! [video]

Το πιο γρήγορο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου! [video]

Δείτε πόσο γρήγορα μπορεί να πάει ένα έλατο δεμένο στη σχάρα ενός αυτοκινήτου – και πόσο αντέχει σε εξωπραγματικές ταχύτητες.

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και η κορυφαία βελτιωτική φίρμα Hennessey Performance είπε να τα γιορτάσει με το δικό την τρόπο.

Όπως εξηγεί στο video ο ιδρυτής της φίρμας, John Hennessey, είχαν την ιδέα να φτιάξουν το πιο γρήγορο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου, οπότε τηλεφώνησαν στην Dodge για να δουν αν είχε διαθέσιμο ένα Challenger STR Demon. Δεν είχε, αλλά ήταν πρόθυμη να τους στείλει ένα Challenger Hellcat Widebody.

Στην πρώτη δοκιμή για τη θέσπιση σημείου αναφοράς, το Challenger έπιασε 177 mph (284 km/h) με τη σχάρα προσαρμοσμένη στη σκεπή, αλλά χωρίς δέντρο. Όταν έδεσαν (με ιμάντες) το δύστυχο ελατάκι στη σχάρα, θα περίμενε κανείς δύο πράγματα: Πρώτον να μειωθεί κατά πολύ η τελική του Hellcat, και δεύτερον να μαδηθεί εντελώς το έλατο.

Όπως θα δείτε, τίποτε από τα δύο δεν συνέβη. Το Dodge έπιασε 174 mph (280 km/h) και το έλατο δεν μάσησε! Κι αν το καλοσκεφτείς, τα έλατα είναι φτιαγμένα για να αντέχουν μεγάλο βάρος χιονιού στα κλαδιά τους καθώς και θυελλώδεις ανέμους εκεί ψηλά στα βουνά. Έτσι, η Hennessey διέψευσε άθελά της και το αντίστοιχο εορταστικό κλιπάκι της BMW M Division, όπου το δικό τους έλατο μαδιέται τελείως όταν το δένουν στην καρότσα της M3 E30 pickup.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Καλά Χριστούγεννα από την BMW M με το «υπερβολικά δυνατό» pickup της [video]

Θυμίζουμε ότι το Challenger Hellcat Widebody, όπως και το αντίστοιχο «στενό» μοντέλο, έχει έναν κινητήρα V8 6,2 λίτρων που αποδίδει 716 PS και 90 kgm ροπής, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 3,5” και δίνοντας μια τελική 313 km/h.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Hennessey μπορεί να είναι το πιο γρήγορο του κόσμου, αλλά υπήρξαν και πολλά άλλα που έκαναν κατά καιρούς τη βόλτα της ζωής τους πάνω σε διάφορα σούπερκαρ,  καθώς και ένα που… ξεστολίστηκε με πολύ γρήγορο τρόπο!

[Πηγή: Hennessey Performance]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube