Πετάει, πετάει... το Kamaz! [video]

Πετάει, πετάει... το Kamaz! [video]

Το αγωνιστικό Kamaz 4326b μπαίνει στην υπηρεσία της... αεροπορίας, διότι προφανώς η Red Bull το μπέρδεψε με το δικό της Air Race.

Ακόμα κι αν δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον για τα rally raid με φορτηγά, δεν μπορεί να μην εντυπωσιάζεσαι βλέποντάς τα σε περίεργες γωνίες είτε εκτελώντας απίθανα ψηλά και μακριά άλματα.

Και ποιο καλύτερο του είδους θα μπορούσε να βρεις από το Kamaz 4326b, το φορτηγό που κέρδισε το φετινό Dakar Rally. Ένα «τέρας» που ζυγίζει 10,5 τόνους και πιάνει τα 140 km/h, παρά την αεροδυναμική τσιμεντένιου μπλοκ κυματοθραύστη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγώντας με το πλάι το 9τονο φορτηγό Kamaz του ράλι Ντακάρ [video]

Κάτω από το «καπό» φωλιάζει ένας 16,2λιτρος κινητήρας τουρμποντίζελ V8 με 1.000 άλογα και απροσδιόριστο μέγεθος ροπή. Εκείνο όμως που γνωρίζουμε είναι ότι το 16άρι σασμάν του επιτρέπει να πιάνει από στάση τα 100 m/h σε μόλις 11,5”. Αν έχετε δει λευκό ρινόκερο να ελαύνει τότε μπορείτε να καταλάβετε πώς είναι το Kamaz όταν το πηγαίνεις τέζα ή, για να είμαστε ακριβέστεροι, τρεις τέσσερις από δαύτους, ζεμένους μαζί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φορτηγό κυνηγά τον Latvala σε ειδική του Ράλι Φιλανδίας! [video]

Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να το φανταστείτε είτε δεν βλέπετε National Geographic, δείτε το video μας. Της Red Bull δηλαδή, που μας έχει συνηθίσει σε φαντασμαγορικές παραγωγές υψηλής ποιότητας, βοηθούντος βέβαια και του αγωνιστικού Kamaz με τους 30 πόντους διαδρομή στην ανάρτηση. Το 4326b το οδηγεί ο Eduard Nikolaev, νικητής του Dakar το 2013 και το 2017, αλλά και ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να τα βάλει με τους βασικούς Νόμους της Φυσικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αγωνιστικό φορτηγό του Ράλι Ντακάρ ξεμπαζώνει το Goodwood ντριφτάροντας [video]      

Ένα φορτηγό με βάρος πάνω από δέκα τόνους για να πετάξει χρειάζεται ή θεϊκή παρέμβαση ή φτερά και σχεδιασμό που να φέρνει πιο πολύ σε ανεμόπτερο ή να πάρει πολύ φόρα και να απογειωθεί σε μια ράμπα. Μια τέτοια λοιπόν βρήκε ο Nikolaev στο Murmansk, φυσικώς φτιαγμένη από χιόνι, όπου την «ανέβηκε» με άπειρα χιλιόμετρα. Η πτήση μπορεί να ήταν σύντομη, αλλά σου κόβει την ανάσα: Το Kamaz 4326b έφτασε σε ύψος τα δύο μέτρα και διάνυσε 37 μέτρα, πριν σκάσει βαριά στους τροχούς του με 12g.

[Πηγή Red Bull]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube