Αγωνιστικό φορτηγό του Ράλι Ντακάρ ξεμπαζώνει το Goodwood ντριφτάροντας [video]

Αγωνιστικό φορτηγό του Ράλι Ντακάρ ξεμπαζώνει το Goodwood ντριφτάροντας [video]

Δείτε αυτό το αγωνιστικό φορτηγό Kamaz βάρους δέκα τόνων να ανηφορίζει την διάσημη ανάβαση του Goodwood FoS με το πλάι.

Όσοι πιστοί του Goodwood Festival of Speed θα γνωρίζετε ότι στην γιορτή αυτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού εξωφρενικά οχήματα κάθε είδους προσφέρουν πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακούς ήχους.

Ανάμεσα στα αγωνιστικά κάθε κατηγορίας, από μονοθέσια Formula 1, θρυλικά αυτοκίνητα ράλι και τουρισμού και ένα στόλο από σούπερκαρ που ήρθαν να σπάσουν το ρεκόρ των αυτοκινήτων παραγωγής στην διάσημη ανάβαση, ξεχώρισε αυτό το Red Bull Kamaz 4326. Ένα αγωνιστικό φορτηγό του Ράλι Ντακάρ. Ζυγίζει 10 τόνους και είναι με διαφορά το ψηλότερο όχημα που έχει ανηφορίσει τον λόφο του Goodwood. Κινείται από έναν V8 τούρμπο ντίζελ, σε συνδυασμό με ένα 16τάχυτο κιβώτιο της ZF. Η ροπή φτάνει τα... 276 kgm!!! Και κατανέμεται σε όλους τους τροχούς. Η τελική του φτάνει τα 162 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποστολή στο Goodwood Festival of Speed 2016 [video]

Το cockpit έχει τριθέσια διάταξη. Ο οδηγός και οι δύο συνοδηγοί κάθονται ουσιαστικά πάνω από τον κινητήρα. Παρότι μοιάζει με κανονικό φορτηγό, το πίσω μέρος είναι ουσιαστικά άδειο.

Ο Ayrat Mardeev, που κέρδισε την κατηγορία των φορτηγών στο Ράλι Ντακάρ το 2015, κάνει το θηρίο των 900 ίππων να μοιάζει πούπουλο. Και επειδή ασφυκτιά ντριφτάροντας στην στενή λωρίδα ασφάλτου, δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξηλώσει το χορτάρι ξεσηκώνοντας τους θεατές με τις εντυπωσιακές του πόζες.

[Πηγή RoT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube