Φορτηγό κυνηγά τον Latvala σε ειδική του Ράλι Φιλανδίας! [video]

Φορτηγό κυνηγά τον Latvala σε ειδική του Ράλι Φιλανδίας! [video]

Ένα 10τονο Kamaz του Dakar παίρνει στο κατόπι το VW Polo WRC του Φιλανδού στη θρυλική ειδική Ouninpohja με τα άλματα!

Δεν είναι τυχαίο που στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι χρησιμοποιούν μικρά, ευέλικτα χάτσμπακ. Οι δρόμοι είναι στενοί και γλιστεροί, οι στροφές κλειστές και συχνά τυφλές. Ένα μικρό λάθος και μπορεί να βρεθείς να κάνεις τούμπες.

Αυτό δεν εμπόδισε τη Red Bull να φέρει ένα 10τονο φορτηγό Kamaz 900 ίππων του ράλι Dakar στα φιλανδικά δάση, μαζί με το αγωνιστικό VW Polo R WRC.

Στο τελευταίο διαφημιστικό video της Red Bull, ο εργοστασιακός οδηγός της VW στο WRC, Jari-Matti Latvala, παίρνει το τιμόνι του Polo R για να οδηγήσει στην εμβληματική ειδική Ouninpohja, αλλά στο δρόμο του την έχει στημένη ο Ρώσος Ayrat Mardeev με το θηριώδες Kamaz 4336 και τον παίρνει στο κυνήγι.

Ο Mardeev έχει νικήσει στην κατηγορία φορτηγών του Ράλι Dakar το 2015, στο τιμόνι αυτού του Kamaz, με το οποίο μάλιστα έκανε και την ανάβαση στο Goodwood Festival of Speed, τον περασμένο Ιούνιο.

Παρότι το Kamaz έχει τη διπλή ιπποδύναμη και την τριπλή ροπή από το Polo WRC, δεν είναι βέβαια δυνατόν να ακολουθήσει το VW που είναι ασύγκριτα μικρότερο και οκτώ φορές ελαφρύτερο. Ο Mardeev όμως δεν δείχνει να πτοείται από τα γλιστερά χώματα και τα ψαρωτικά άλματα της ειδικής διαδρομής, απογειώνοντας πραγματικά το θηρίο.

Κάποιοι θα πουν ότι τα αυτοκίνητα ράλι δεν αντιμετωπίζουν ποτέ τα φορτηγά του Dakar, όμως το 1994 ο Salvador Servia είχε συμμετάσχει στο Paris-Dakar με Lancia Delta Integrale, ενώ ο θρυλικός Jean-Luc Therier διέλυε το συναγωνισμό στον ίδιο αγώνα το 1985 με ένα λιλιπούτειο Citroen Visa Mille Pistes, όταν τούμπαρε αφηρημένος κι έχασε το χέρι του…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube