Περισσότερα μοντέλα STI από τη Subaru

Περισσότερα μοντέλα STI από τη Subaru

Η Subaru σκοπεύει να αναβαθμίσει το τμήμα STI, με περισσότερα μοντέλα και εξαρτήματα μηχανικής και αισθητικής βελτίωσης.

Η Subaru Tecnica International, το in house τμήμα βελτίωσης και εξέλιξης ειδικών μοντέλων για την Subaru, θα έχει στο άμεσο μέλλον αναβαθμισμένο ρόλο. Με τον τρόπο αυτό το ο Ιάπωνας κατασκευαστής, εκτός από πωλήσεις, επιδιώκει και τη συνολική αναβάθμιση της εικόνας του.

Στην μέχρι σήμερα ιστορία του, το τμήμα STI έχει ασχοληθεί ουσιαστικά μόνο με το Impreza, με την σύγχρονη έκδοση του πετυχημένου σεντάν να αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην γκάμα.

Ωστόσο, ο Yoshio Hirakawa, επικεφαλής της STI, δηλώνει ότι θέλει περισσότερα μοντέλα αλλά και περισσότερα προϊόντα μηχανικής και αισθητικής βελτίωσης.

«Το όνειρό μου είναι να κάνουμε το brand STI παγκόσμιο. Μια μάρκα μέσα στην μάρκα. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε περισσότερα αυτοκίνητα, περισσότερα μοντέλα. Ο σχεδιασμός είναι να παρουσιάζουμε δύο νέα μοντέλα κάθε χρόνο», δήλωσε ο Hirakawa.



Το Legacy και το BRZ είναι προφανώς οι άμεσοι υποψήφιοι για να δεχτούν τις περιποιήσεις του τμήματος STI, με το κουπέ να συγκεντρώνει πιθανότητες να βγει στην αγορά ακόμη και μέσα στο 2016. Για το BRZ έχει γραφτεί πολλές φορές ότι επίκειται η παρουσίαση μιας υπερτροφοδοτούμενης έκδοσης, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει σταθεί δυνατό από τεχνικής άποψης, καθώς τα επιπλέον εξαρτήματα δημιουργούσαν πρόβλημα στις δοκιμές πρόσκρουσης.

Παρόλα αυτά ο Hirakawa υποστηρίζει ότι η ομάδα του επεξεργάζεται άλλες καινοτόμες λύσεις, όπως αυτή ενός ηλεκτρικού υπερσυμπιεστή, που θα μπορούσε να δώσει λύση στα παραπάνω προβλήματα.



«Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η Subaru Tecnica International θα συνεχίσει να παράγει ομοιογενή και ισορροπημένα αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης. Δεν είναι όλα μόνο θέμα δύναμης. Η ποιότητα, η οδική συμπεριφορά, η σωστή ρύθμιση της ανάρτησης, ακόμη και ο ήχος… Όλα είναι σημαντικά», καταλήγει ο Hirakawa.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube