Subaru: Το BRZ STI θα έρθει, τελικά, το 2017

Subaru: Το BRZ STI θα έρθει, τελικά, το 2017

Η STI δημιουργήθηκε το 1988 και έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως κυρίως από τη σειρά των Impreza. Τώρα, σκοπεύει να επεκταθεί.

Από concepts, το BRZ STI καλά πάει. Μοντέλο παραγωγής δεν βλέπουμε. Τώρα υπόσχεται πως θα το κατασκευάσει.

Ο πρόεδρος της Subaru Tecnica International, Yoshio Hirakawa, δήλωσε πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που θα είναι προέκταση των κάτω άκρων του οδηγού, ώστε να μπορεί να το πιέσει στο όριο».

Ο κύριος λόγος που το BRZ STI τελικά θα κυκλοφορήσει στους δρόμους είναι η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία η Subaru αποφάσισε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της.

«ΟΙ ΗΠΑ είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη προτεραιότητα για την STI», σχολίασε ο Hirakawa, ο οποίος αποκάλυψε πως η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί σε δύο χρόνια.

Η αμερικανική αγορά είναι η μεγαλύτερη για την STI, η οποία το 2014, με ένα μόνο μοντέλο στη γκάμα της, το WRX, πέτυχε 6.500 πωλήσεις.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το ότι το STI Performance Concept έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης. «Ήταν ένας τρόπος να δείξουμε τις δυνατότητες της εταιρείας», είπε ο εκπρόσωπος της μάρκας, Michael McHale, προσθέτοντας πως «η προώθηση του προφίλ της STI θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα».

Σε αντίθεση με το πρωτότυπο που φορούσε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα από το αγωνιστικό της κατηγορίας Super GT, η Subaru έχει αποκλείσει τη χρήση τούρμπο για το BRZ.

Μένει να δούμε, πρώτον, τις προδιαγραφές και αν αυτές θα αφορούν, εκτός από τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τις βελτιώσεις στο σασί, και το μοτέρ και, δεύτερον, αν υπάρχουν πλάνα να διατεθεί και στην Ευρώπη.

[Πηγή: Autonews]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube