Πάμε… ράλι με μια  Jaguar F-Type Convertible [video]

Πάμε… ράλι με μια  Jaguar F-Type Convertible [video]

Μια διαφορετική F-Type για τα 70 χρόνια από την παρουσίαση της θρυλικής ΧΚ120.

Πώς θα σας φαινόταν μια συμμετοχή της Jaguar στο WRC;
Εντάξει, δεν είναι κάτι τόσο πιθανό, αλλά βλέποντας τις φωτογραφίες μιας F-Type Convertible να στρίβει στο χώμα, κάποιες σκέψεις περνούν από το μυαλό.

Η εταιρεία λοιπόν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από μια F-Type Convertible, η οποία με τη βοήθεια της της Jaguar Design and Engineering σχεδιάστηκε έτσι ώστε να πληροί όλες τις προδιαγραφές που ζητά η FIA από ένα rally car: Κλωβός ασφαλείας, μπάκετ καθίσματα, ζώνες έξι σημείων, σύστημα πυρόσβεσης, αλλά και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, χειροποίητες αναρτήσεις ειδικά προσαρμοσμένες στις χωμάτινες απαιτήσεις, χειρόφρενο υδραυλικό, κ.α. συνθέτουν την εικόνα της ξεχωριστής αυτής F-Type.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστό δίλιτρος τούρμπο με τους 300 ίππους και συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις δύο αυτοκίνητα όχι βέβαια για να πάρουν μέρος σε κάποιον αγώνα, αλλά για να τιμήσουν την αγωνιστική XK120, που παρουσιάστηκε ακριβώς πριν 70 χρόνια το 1948 και η οποία στη συνέχεια διακρίθηκε στους αγώνες κερδίζοντας το RAC στις αρχές της δεκαετίας του ’50, αλλά και άλλους εμβληματικούς αγώνες της εποχής.

Η Jaguar δεν έκανε γνωστό αν οι δύο… αγωνιστικές F-Type Convertible θα πουληθούν σε κάποιους συλλέκτες ή απλά θα μείνουν να κοσμούν κάποιες εκθέσεις της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube