Πακέτο πίστας Pacchetto Tempesta για τη Pagani Huayra

Πακέτο πίστας Pacchetto Tempesta για τη Pagani Huayra

Με 160 χιλιάρικα αναβαθμίζεις τη Huayra σου αεροδυναμικά, και την ελαφρώνεις, ετοιμάζοντάς την για την πίστα. Συνολικό κόστος; Ένα εκατομμύριο και κάτι ψιλά!

Η Pagani προσφέρει στους πελάτες της Huayra ένα νέο σκληροπυρηνικό πακέτο, υπό την ονομασία Pacchetto Tempesta, το οποίο χρεώνεται έξτρα €160.000, συν τους φόρους που αντιστοιχούν σε κάθε αγορά.

Για να πάρετε μια τάξη μεγέθους αυτής της τιμής –λες και δεν το γνωρίζατε!-  στην Ευρώπη αντιστοιχεί με την τιμή ενός νέου Honda NSX.

Με την αποκάλυψή του στο Σαλόνι της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, το πακέτο φιγουράριζε δίπλα στην επίσης νέα και περιορισμένης (!) παραγωγής Huayra BC. Το Pacchetto Tempesta ανεβάζει την τιμή του αυτοκινήτου στην Ευρώπη στο ένα εκατομμύριο ευρώ και κάτι ψιλά.

Οι πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει τη Huayra θα μπορούν επίσης να την εξοπλίσουν με το Pacchetto Tempesta που περιλαμβάνει αεροδυναμική αναβάθμιση που αποτελείται από φαρδύ εμπρός σπλίτερ, διαχύτη πίσω καθώς και αεροδυναμική βελτίωση στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Επίσης, τοποθετείται και ένα σετ από ειδικά σχεδιασμένες ζάντες.

Ο 6λιτρος διτούρμπινος κινητήρας V12 που φτιάχνει η AMG για την Pagani παραμένει απαράλλαχτος. Έτσι αποδίδει μέγιστη ισχύ 730 PS/5.800 rpm και μέγιστη ροπή 102 kgm/2.250-4.500 rpm. Τα νούμερα αυτά είναι ικανά να εξασφαλίσουν στη Huayra 3,3” για το σπριντ των 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 360 km/h. Η Pagani δεν διαφοροποίησε τις επιδόσεις παρόλο που το πακέτο εκτός από την αεροδυναμική αναβάθμιση, περιλαμβάνει αναθεωρημένο set-up ανάρτησης και σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο, κάτι που θα εξοικονομεί βάρος έναντι της στάνταρ Huayra.



Οι αεροδυναμικές προσθήκες αφήνουν την εντύπωση ότι η Huayra προαλείφεται για καριέρα στην πίστα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες. Αυτή τη στιγμή επίσης δεν είναι γνωστό πόσα Pacchetti Tempesta θα διαθέσει ή προτίθεται να ετοιμάσει η Pagani, αν θα είναι ετοιμοπαράδοτα ή κατόπιν παραγγελίας.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, η τιμή του Pacchetto Tempesta είναι αστρονομική και να θυμίσουμε ότι ένα αντίστοιχο πρόσφατα λανσαρισμένο πακέτο για τη Lamborghini Huracán κοστίζει μόλις… κάτι λιγότερο από 20 χιλιάρικα.

Δείτε στο video να δοκιμάζουμε την Pagani Huayra, εδώ!

[Πηγή Pagani Automobili]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube