Η Pagani αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της Huayra BC

Η Pagani αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της Huayra BC

Η Pagani βάζει τέλος στην φημολογία δίνοντας στην δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της ειδικής έκδοσης της Huayra που ετοίμασε για να παρουσιάσει στην Γενεύη.

Η ειδική έκδοση της Huayra που κατασκευάστηκε προς τιμήν του Benny Caiola μας έχει απασχολήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας έντονη φημολογία σχετικά με τις προδιαγραφές της. Η ίδια η Pagani βάζει τέλος στις φήμες, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το κορυφαίο δημιούργημά της.

Ενώ αρχικά είχε ακουστεί ότι θα αποδίδει 100 επιπλέον ίππους, τελικά η αύξηση της ισχύος είναι μικρότερη, «μόνον» 60 άλογα. Αυτό σημαίνει ότι ο biturbo V12 της AMG βγάζει 790 PS και 112 κιλά ροπής. Η επιπλέον δύναμη έχει να κινήσει λιγότερο βάρος. Η δίαιτα έχει αποφέρει όφελος 132 kg, με την BC να ζυγίζει 1.218 kg συνολικά.

Εννέα κιλά έχουν εξοικονομηθεί από τις νέες σφυρήλατες ζάντες και 7 kg από τη νέα εξάτμιση τιτανίου. Στην μείωση του βάρους συνεισφέρουν οι νέες πλήμνες, τα ψαλίδια και οι ράβδοι ώσης της ανάρτησης, όπως και ένας νέος τύπος ανθρακονήματος που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του αμαξώματος. Ο Horacio Pagani δεν ανοίγει τα χαρτιά του σχετικά με την σύνθεση του υλικού, υποστηρίζει όμως ότι είναι 50% ελαφρύτερο και 20% πιο άκαμπτο.

Εκτός από την αύξηση της ισχύος και την μείωση του βάρους, έχει γίνει πολύ δουλειά και στην βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, σε συνεργασία με την Dallara. Το μόνο τμήμα του αυτοκινήτου στο οποίο δεν έχουν παρέμβει οι σχεδιαστές ώστε να τροποποιήσουν την αεροδυναμική είναι η οροφή.

Χρησιμοποιείται μια εξελιγμένη έκδοση του σειριακού ημιαυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων της Xtrac, με έναν συμπλέκτη. Διαθέτει νέα συγχρονιζέ από ανθρακονήματα, και βελτιωμένο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα ενεργοποίησης. Είναι 40% ελαφρύτερο, ενώ ο χρόνος της αλλαγής έχει μειωθεί από τα 150 ms στα 75.

Μόνον 20 από Pagani Huayra BC θα κατασκευαστούν και έχουν όλες πουληθεί, αντί 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η Pagani έχει ήδη λάβει πολλές παραγγελίες και για μια roadster έκδοση της Huayra BC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube