H Dacia στο Dakar με τον Sébastien Loeb

H Dacia στο Dakar με τον Sébastien Loeb

H Dacia θα συμμετάσχει στο Dakar το 2025 με την Cristina Gutiérrez και τον εννιάκις παγκόσμιο πρωταθλητή στο WRC, Sébastien Loeb.

Dacia

Η Dacia το 2025 θα συμμετάσχει στο Dakar, την απόλυτη δοκιμασία ανθεκτικότητας, ταχύτητας και αξιοπιστίας, έχοντας στην ομάδα της την Cristina Gutiérrez και τον Sébastien Loeb.

Τα ευχάριστα νέα ήρθαν δια στόματος του CEO, Denis Le Vot, o oποίος δήλωσε σχετικά ότι «η Dacia και το Dakar ταιριάζουν απόλυτα. Το Dakar δεν τεστάρει μόνο την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία της Dacia αλλά εκφράζει το στόχο μας για μετακίνηση με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα. Για αυτό, στο Dakar θα χρησιμοποιήσουμε συνθετικά καύσιμα και μαζί με τους κορυφαίους οδηγούς μας, ο μόνος στόχος μας είναι η κορυφή».

Σύμφωνα με το κατασκευαστή, το Dakar θα αποτελέσει ένα πεδίο δοκιμών για νέες ιδέες και λύσεις που θα φτάσουν στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Dacia

Για τη συμμετοχή της, η Dacia θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του Renault Group και τη συνεργασία της με τη Βρετανική Prodrive. Έχοντας στην πλάτη της πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Prodrive από το 2020 αγωνίζεται στο Dakar Rally, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση το 2022 και το 2023.

Οι οδηγοί που θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι των πρωτότυπων αγωνιστικών της Dacia είναι η Ισπανίδα Cristina Gutierrez, η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε τον αγώνα σε κατηγορία αυτοκίνητου το 2017 μετρώντας επτά συμμετοχές στο θεσμό και ο εννιάκις παγκόσμιος πρωταθλητής WRC με πολυετή πλέον εμπειρία στο Dakar, Sébastien Loeb.

Dacia

Tέλος, να σημειώσουμε ότι τα αγωνιστικά της Dacia θα κινούνται αποκλειστικά με συνθετικά καύσιμα τα οποία θα παρέχει η Aramco.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube