Αυτό το όχημα θα οδηγήσει ο Sébastien Loeb στο Dakar [video]

Αυτό το όχημα θα οδηγήσει ο Sébastien Loeb στο Dakar [video]

Το BRX Hunter T1 εξελίχθηκε από την Prodrive με αμάξωμα σχεδιασμένο από τον Ian Callum.

Η εταιρεία Bahrain Raid Xtreme (BRX) παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό Hunter T1 που θα τρέξει στο 2021 Dakar Rally με τον Sébastien Loeb πίσω από το τιμόνι.

Το BRX Hunter T1 φορά twin-turbo κινητήρα V6 3,5 λίτρων με απόδοση 400 PS που συνεργάζεται με σύστημα τετρακίνησης. Πίσω από τη νεοσύστατη εταιρεία από το Μπαχρέιν βρίσκεται η βρετανική Prodrive με υπεύθυνο εξέλιξης τον David Richards ο οποίος δήλωσε:

«Η δημιουργία μιας νέας ομάδας είναι κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους τους εμπλεκόμενους, και πραγματικά πιστεύουμε πως φτιάξαμε μια ομάδα και ένα όχημα που είναι ιδανικό για το Dakar Rally. Θα απογοητευτώ αν από τη γραμμή εκκίνησης, οι υπόλοιποι δεν μας δουν ως πιθανό νικητή.»

BRX Hunter T1

Το σχεδιασμό του αμαξώματος ανέλαβε ο Ian Callum, ο οποίος έθεσε στόχο να δώσει στο όχημα μια ξεχωριστή σιλουέτα. Οι καμπύλες που κυριαρχούν στα φουσκωμένα φτερά, η επιθετική μάσκα, η έντονη κλίση της οροφής και η ουρά με λεπτά φώτα που θυμίζουν Jaguar και Aston Martin είναι μερικά από τα στοιχεία που υποδηλώνουν την εμπλοκή του Βρετανού σχεδιαστή με το project.

Εκτός από τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή WRC που έχει πλέον 4 συμμετοχές στο Dakar, το όχημα θα οδηγήσει και ο Nani Roma. Με τεράστια εμπειρία από 24 συμμετοχές στο Dakar, ο Nani Roma είναι ένας από τους μόλις τρεις οδηγούς που έχουν κερδίσει στον αγώνα με δύο και με τέσσερις τροχούς. Μέσα στους επόμενους μήνες, το BRX Dakar Rally T1 θα γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών εξέλιξης σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, προτού βρεθεί στη γραμμή εκκίνησης του μεγάλου αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube