Η Peugeot στέλνει την παραγωγή του νέου 2008 στην Ισπανία

Η Peugeot στέλνει την παραγωγή του νέου 2008 στην Ισπανία

Η παραγωγή του αστικού B-crossover της Peugeot «ξενιτεύτηκε». Η δεύτερη γενιά του θα κατασκευάζεται στην Ισπανία, στο Vigo, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται το 2020.

Ύστερα από το νέο 208, το οποίο συναρμολογείται ήδη στη Σλοβακία, η παραγωγή ακόμα ενός Peugeot εγκαταλείπει τη γενέθλια γη. Για την ευρωπαϊκή αγορά, η δεύτερη γενιά του 2008 θα συναρμολογείται στην Ισπανία, στο εργοστάσιο της γαλλικής εταιρείας στο Vigo. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη γενιά κατασκευαζόταν στη Mulhouse.

Η παραγωγή στην Ισπανία ξεκίνησε επίσημα στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε και έγινε μια συμβολική τελετή με την παρουσία τοπικών πολιτικών προσωπικοτήτων που συνέρρευσαν σαφώς ευχαριστημένοι που είδαν την άφιξη της παραγωγής ενός μπεστ-σέλερ στη χώρα τους.

Η παραγωγή θα αυξηθεί σταδιακά φτάνοντας τα 650 αυτοκίνητα την ημέρα πριν από το τέλος του έτους. Μια δεύτερη βάρδια θα δημιουργηθεί το Νοέμβριο και στη συνέχεια μια τρίτη στις αρχές του 2020. Επομένως, η Peugeot έχει εμπρός της ικανό μεσοδιάστημα για να οργανώσει αποδοτικά την παραγωγή, καθώς το μοντέλο δεν θα φτάσει στις εκθέσεις πριν από το 2020. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μάλιστα μιλούν για εμπορικό λανσάρισμα την προσεχή άνοιξη, πράγμα πολύ πιθανό μιας και ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών. 

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι για το νέο 2008, αλλάζουν τα πάντα: Πιο μεγάλο, πιο αιχμηρό αισθητικά και βασισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα CMP που εξασφαλίζει και 100% ηλεκτρική έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube