Opel: Η Γερμανία ζητά εξηγήσεις από τον Carlos Tavares

Opel: Η Γερμανία ζητά εξηγήσεις από τον Carlos Tavares

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ρηνανίας-Παλατινάτου ζητά από τον Carlos Tavares, CEO του ομίλου Stellantis, να δώσει εξηγήσεις για το μέλλον της Opel.

Το μέλλον της Opel φαίνεται να έχει αποφασιστεί στη Γερμανία αυτή τη στιγμή. Ο όμιλος Stellantis, που αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο των Blitz στο Eisenach έως το 2022 λόγω έλλειψης ημιαγωγών, κατηγορείται από ορισμένα συνδικάτα ότι προετοιμάζεται για πλήρη αναδιοργάνωση. 

O Stellantis είχε ήδη επιβεβαιώσει από την περασμένη εβδομάδα την επιθυμία του να διαχωρίσει τα εργοστάσια στο Rüsselsheim και στο Eisenach από την Opel GmbH, έτσι ώστε οι δύο μονάδες να τεθούν υπό την επίβλεψη του Stellantis στην Ολλανδία και έτσι να αποκτήσουν νομική ανεξαρτησία. Ο κρυφός στόχος είναι, σύμφωνα πάντα με τα συνδικάτα, να υπάρχει περισσότερο περιθώριο αναδιάρθρωσης, μέσα ή έξω από εισαγωγικά.

Μια άλλη πληροφορία που προήλθε από ορισμένους εργαζομένους των γερμανικών ιστότοπων της Opel, επιβεβαιωμένη από πολλά γερμανικά μέσα, προκαλεί την ανησυχία στους πολιτικούς ηγέτες της χώρας: Η Opel θα μπορούσε να απειλήσει μέρος του προσωπικού με μετεγκατάσταση της εργασίας τους στο Μαρόκο για «λόγους κόστους».

Eisenach Opel Factory

«Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η επόμενη αναδιοργάνωση του Stellantis δεν είναι μόνο επικείμενη, αλλά ότι σε ορισμένους τομείς, εφαρμόζεται ήδη παράνομα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, διαβούλευση και διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων» διευκρινίζει επιστολή εκπροσώπων των εργαζομένων.

Όσον αφορά τους πολιτικούς ηγέτες της περιοχής Ρηνανίας-Παλατινάτου, ήρθε η ώρα για εξηγήσεις. Οι υπουργοί των CDU, SPD και Linke έστειλαν επιστολή στον Carlos Tavares ζητώντας του εξηγήσεις για το τι σκοπεύει να κάνει με την Opel στη Γερμανία. 

Προς το παρόν, ο επικεφαλής του Stellantis, ο οποίος είχε ανακοινώσει τη στιγμή της εξαγοράς της Opel από το Groupe PSA πως «ούτε καν φοβάται», δείχνει διακριτικός σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε. Από την άλλη είναι γνωστό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υιοθετήσει ήπιες μεθόδους στη διαχείριση της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube