Ημιαγωγοί: Εργοστάσιο της Opel κατεβάζει ρολά μέχρι το 2022

Ημιαγωγοί: Εργοστάσιο της Opel κατεβάζει ρολά μέχρι το 2022

Η βιομηχανική μονάδα του Eisenach, που διαχειρίζεται την παραγωγή του Opel Grandland, θα κλείσει μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους ελλείψει μικροτσίπ.

Opel Eisenach Factory

Ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο της Opel στο Eisenach στη Γερμανία θα κλείσει μέχρι τις αρχές του 2022. Ο λόγος: Η έλλειψη ημιαγωγών. 

Για αρκετούς μήνες, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει διαταραχθεί από την έλλειψη αυτών των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αναγκάζονται να επιβραδύνουν ή και να κλείσουν τα εργοστάσιά τους. Σε σημείο που, σύμφωνα με εταιρείες αναλυτών, δέκα εκατομμύρια αυτοκίνητα θα μπορούσαν τελικά να χαθούν μέχρι να κλείσει το ’21. Η κατάσταση επιδεινώθηκε για μια φορά ακόμη αυτόν τον μήνα ύστερα την έξαρση της πανδημίας στην Ασία, όπου κατασκευάζεται η συντριπτική πλειονότητα των ημιαγωγών.

Σφόδρα επηρεασμένος από αυτήν την κατάσταση, ο όμιλος Stellantis πήρε τη ριζική απόφαση να κλείσει μια μονάδα παραγωγής για τουλάχιστον τρεις μήνες. Το εργοστάσιο του Eisenach συναρμολογεί το κόμπακτ SUV της Opel, το Grandland. Μοντέλο που βρίσκεται εν μέσω ανανέωσης, καθώς η Opel ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά την επικαιροποιημένη έκδοσή του! Προφανώς δεν τίθεται θέμα θυσίας του μοντέλου μέχρι το 2022, με την παραγωγή του Grandland να μεταφέρεται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο του Sochaux.

Opel Eisenach Factory

Και η μεταφορά αυτή θα είναι μια επιστροφή στις ρίζες για το Grandland, το οποίο συναρμολογήθηκε για πρώτη φορά στο γαλλικό εργοστάσιο, καθώς το μοντέλο της Opel προέρχεται από το Peugeot 3008. Για τον όμιλο Stellantis, το ζήτημα είναι η βελτιστοποίηση της παραγωγής για εξοικονόμηση πόρων, καθώς και η μονάδα του Sochaux ανοιγοκλείνει τακτικά εφέτος λόγω αυτής της έλλειψης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube