Το όνομα «Defender» προσεχώς σε ολόκληρη γκάμα Land Rover;

Το όνομα «Defender» προσεχώς σε ολόκληρη γκάμα Land Rover;

Η βρετανική φίρμα θα αποκαλύψει σύντομα τον αντικαταστάτη του σκληροτράχηλου Defender. Ένα 4x4 που θα αποτελέσει τμήμα μιας ομώνυμης γκάμας, σύμφωνα με τις φήμες.

Οι συνάδελφοι και συνεργάτες του βρετανικού Autocar αποκαλύπτουν online μπόλικες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του «Defender». Και μία από αυτές είναι ότι η Land Rover θα χρησιμοποιήσει προσεχώς το όνομα αυτό για να λανσάρει μια ειδική γκάμα που θα περιλαμβάνει αρκετά SUV και όχι ένα και μοναδικό μοντέλο.

Ο αντικαταστάτης του εμβληματικού Land Rover Defender αναμενόταν αρχικά μέσα στο 2018, με στόχο να εορτασθεί παράλληλα με τα 70ά γενέθλιά της εταιρείας. Οι φήμες των διαδρόμων όμως λένε ότι ο Βρετανός κατασκευαστής επίτηδες καθυστέρησε τον προγραμματισμό, προκειμένου να λανσάρει κατά προτεραιότητα το καινούργιο Evoque. Η Land Rover θα λανσάρει στη συνέχεια τον αντικαταστάτη του Defender σε διάφορες διαμορφώσεις, πάνω σε κοντό και μακρύ σασί, ενώ το επιστέγασμα θα είναι πολυτελείς εκδόσεις με ακριβά υλικά και high-tech εξοπλισμό. Επιπλέον, θα υπάρχουν και «γυμνές» εκδόσεις που θα παίζουν το ρόλο του «επαγγελματικού».

Να θυμίσουμε ότι η ονομασία «Defender» έκανε πρεμιέρα το 1991, αρκετά χρόνια αργότερα από το λανσάρισμα των Land Rover 90 και 110 (1983). Η νεότερη και πιο μοντέρνα εκδοχή του Defender πήρε σύνταξη το 2016, ύστερα από καριέρα 68 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Land Rover: Αποκατάσταση του ορίτζιναλ Series I R01 [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To τελευταίο Land Rover Defender [αποκλειστικές φωτογραφίες]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λάσπη, πέτρες και γκλαμουριά: 70 χρόνια Land Rover Defender

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Land Rover Series I R01 80” 1948-1951 [video]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube