Οι σπορ εκδόσεις των μοντέλων της Renault θα λέγονται Alpine!

Οι σπορ εκδόσεις των μοντέλων της Renault θα λέγονται Alpine!

Η Alpine θα γίνει για τη Renault ότι έχει γίνει η Cupra για τη SEAT.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ο Luca de Meo, νέος CEO της Renault έχει μεγάλα σχέδια για την Alpine εξασφαλίζοντας το μέλλον της στον όμιλο μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας για τη γαλική φίρμα. Σε νέα συνέντευξή του στο Autoexpress, ο Luca de Meo δήλωσε πως η γκάμα της Alpine θα εμπλουτιστεί με σπορ εκδόσεις μοντέλων της Renault - κάτι παρόμοιο δηλαδή με τη στρατηγική που εφάρμοσε ο ίδιος με τις Cupra και SEAT από το προηγούμενο πόστο του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Renault εξασφαλίζει το μέλλον της Alpine

«Όπως έκανα και με την Cupra, θα βρω ένα σημείο επαφής μεταξύ της φίρμας Alpine και μερικά μοντέλα της Renault. Πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι σε αυτό, οπότε δεν θα το κάνω με τα Kangoo ή Espace - θα το κάνω με μοντέλα που ταιριάζουν με την τοποθέτηση της μάρκας», δήλωσε ο Luca de Meo.

Αυτό σημαίνει πως hatchback της Renault όπως τα Zoe, Clio και Megane αλλά και SUV όπως το Captur ίσως αποκτήσουν τις δικές τους "καυτές" εκδόσεις Alpine αντικαθιστώντας το έμβλημα R.S. (Renault Sport). Κάτι παρόμοιο έγινε και με την ομάδα της Renault Sport στη Formula 1 που μετονομάστηκε σε Apine F1 Team. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο υπεύθυνος της ομάδας Cyril Abiteboul τέθηκε επικεφαλής της Alpine.

«Είδα την ευκαιρία να συνδυάσω αυτά τα πράγματα (Formula 1 και σπορ μοντέλα παραγωγής) για να δημιουργήσω κάτι που θα χαρακτήριζα ως mini-Ferrari - βάζοντας την ομάδα F1 στο κέντρο του επιχειρισιακού πλάνου και δημιουργώντας μια μάρκα με παρουσία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, τμήμα R&D, παραγωγή αυτοκινήτων και αντιπροσώπους στην αγορά.»

Alpine

«Θα πρέπει να σταματήσουμε με τη νοσταλγία στην Alpine και να τη χρησιμοποιήσουμε ως μια ευκαιρία για να τοποθετήσουμε τους εαυτούς μας στο μέλλον, όσον αφορά την τεχνολογία, τα ηλεκρτικά αυτοκίνητα κτλ. Μια από τις αποστολές που θα μπορούσαμε να δώσουμε στην Alpine είναι να κάνει την εμπειρία ενός ηλεκτρικού οχήματος συναρπαστική - έχουμε μερικές ιδέες για αυτό.»

Όσον αφορά τις αντιπροσωπείες της Apine, στόχος του Luca de Meo είναι να διευρύνει το δίκτυο από τα 70 καταστήματα που είναι σήμερα σε έως και 11.000 αντιπροσωπείες Renault σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, το μοναδικό μοντέλο της Alpine είναι το A110, όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα με διάφορες νέες εκδόσεις του στα πρότυπα της Porsche 911, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του.

[Πηγή: Autoexpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube