Η Renault εξασφαλίζει το μέλλον της Alpine

Η Renault εξασφαλίζει το μέλλον της Alpine

Νέος επικεφαλής της γαλλικής φίρμας σπορ μοντέλων ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος Renault Sport Racing.

Η Renault επιβεβαίωσε πως έχει συμπεριλάβει την Alpine σε περίοπτη θέση στο νέο στρατηγικό της πλάνο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το μέλλον της μετά από τις φήμες για κατάργησή λόγω του επερχόμενου κλεισίματος του εργοστασίου στη Dieppe όπου παράγεται η Alpine A110 και του γενικότερου τριετούς προγράμματος περικοπών της γαλλικής φίρμας.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Renault βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες - την Renault, την Dacia, την Alpine και μια νέα εταιρεία New Mobility.

Όπως δήλωσε ο CEO της Renault, Luca de Meo: «Η εταιρεία χρειάζεται να αλλάξει το παιχνίδι της και να κινηθεί από την αναζήτηση όγκου πωλήσεων σε αναζήτηση αξίας και κερδοφορίας. Η οργάνωση γύρω από τέσσερις ισχυρές φίρμες με κοινή εκμετάλευση πόρων θα μπορούσε να κάνει εφικτό το να δουλεύουμε με πιο απλό τρόπο, περισσότερο προσανατολισμένοι στις αγορές και τους πελάτες μας, με ομαδικό πνεύμα, αναζητώντας το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα».

Υπεύθυνος για την Renault είναι ο ίδιος ο Luca de Meo (πρώην CEO της SEAT). Αντίστοιχα, επικεφαλής της Dacia είναι ο Denis le Vot (υπεύθυνος πωλήσεων και marketing στην Renault) και στο τιμόνι του New Mobility θα βρεθεί η Clotilde Delbos (αναπληρώτρια CEO και CFO της Renault).

Η μεγάλη είδηση όμως είναι ο νέος υπεύθυνος της Alpine που δεν είναι άλλος από τον Cyril Abiteboul, τον άνθρωπο που ηγείται του αγωνιστικού τμήματος Renault Sport Racing και αποτέλεσε πρόσωπο-κλειδί για την επιστροφή της Renault στη Formula 1. Αυτή η εξέλιξη έχει πυροδοτήσει φήμες πως τα μονοθέσια της Renault μπορεί από του χρόνου να ντυθούν στα χρώματα της Alpine.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα εποχή της Alpine αναμένεται να μάθουμε αργότερα μέσα στο 2020, αν και όπως έχουμε γράψει τους προηγούμενους μήνες είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε ηλεκτρική φίρμα σπορ μοντέλων.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube