Οι Bugatti Chiron και Chiron Sport στην πίστα Paul Ricard

Οι Bugatti Chiron και Chiron Sport στην πίστα Paul Ricard

Τα υπεραυτοκίνητα της Bugatti θέλουν να αποδείξουν πως εκτός από τις απίστευτες ταχύτητες στο δρόμο μπορούν να τα πάνε εξίσου καλά και στην πίστα.

H Bugatti σε συνεργασία με τον οδηγό Andy Wallace (πρώην νικητής των 24 ωρών του Le Mans) δοκίμασε τις δυνατότητες των Chiron και Chiron Sport στην γαλλική πίστα Paul Richard Circuit.

Η πίστα που βρίσκεται 40km έξω από την Μασσαλία έχει μήκος 5.842m με 15 στροφές και μια μεγάλη ευθεία 590m που επιτρέπει στην Chiron να εκμεταλλευτεί την εκρηκτική της επιτάχυνση.

Ο Lewis Hamilton χρειάστηκε 1:30:11 για ένα γύρο στην πίστα με μονοθέσιο της Formula 1 το 2018 όμως οι τεχνικοί της Bugatti γνωρίζουν πως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτό το χρόνο και στόχος τους δεν ήταν τα ρεκόρ.

Bugatti Chiron Sport

Να θυμίσουμε πως το υπεραυτοκίνητο των 1.500 PS επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 2,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200km/h έρχονται σε 6,1 δευτερόλεπτα, τα 0-300km/h σε 13,1 δευτερόλεπτα και τα 0-400km/h σε 32,6 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική ταχύτητα, σύμφωνα με την Bugatti ξεπερνά τα 420 km/h. Παρόλα αυτά, ένα σοβαρό μειονέκτημα της Chiron στην πίστα είναι το βάρος της που φτάνει τα 1,996 kg έναντι 1.978 kg για την λίγο ελαφρύτερη Chiron Sport.

Ο Pierre-Henri Raphanel, ο Γάλλος οδηγός αγώνων που έσπασε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας με την Bugatti Veyron Super Sport (431,072 km/h), δήλωσε για την Chiron: «Χάρη στον μεγάλου κυβισμού κινητήρα με χωρητικότητα 8 λίτρων και ροπή 1.600Nm, η Chiron έχει δύναμη σε όλες τις περιοχές - το ιδανικό αυτοκίνητο για την πίστα. Η Chiron καταφέρνει να συνδυάσει εξαιρετικά την σπορ οδηγική συμπεριφορά με την πολυτέλεια και την άνεση. Μπορείς να οδηγήσεις στην πίστα το πρωί και σε επαρχιακούς δρόμους το απόγευμα.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube