O θρύλος των McLaren Longtail [video]

O θρύλος των McLaren Longtail [video]

Μία βόλτα με τον Daniel Ricciardo στα άδυτα του Woking. Με πρώτο σταθμό τη νικήτρια του Le Mans McLaren F1 GTR και, ακολούθως, όλες τις McLaren Longtail της φίρμας. Σε ένα χορταστικό video σχεδόν 11 λεπτών. Πάμε.

Όπως αναφέρει και το εν λόγω video στην περιγραφή του, η McLaren F1 GTR έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Επρόκειτο για ένα αγωνιστικό του Le Mans, με βάρος 915 κιλά και τελική ταχύτητα 317 km/h. Ένα απόλυτο όχημα που κυριάρχησε στην εποχή του. Αυτό που μπορούσε να απαντήσει στην απλή ερώτηση «πώς θα πιέσουμε παραπάνω». Στην ίδια ακριβώς ερώτηση που έρχονται να απαντήσουν και όλα οι μετέπειτα McLaren Longtail της βρετανικής φίρμας.

Ένα video που αποκαλύπτει λιγότερο γνωστές πτυχές από τη φιλοσοφία και την εξέλιξη των McLaren Longtail 

Πατώντας το «play» θα παρακολουθήσετε μία ιδιωτική ξενάγηση του Daniel Ricciardo, πιλότου Formula 1 της McLaren-Mercedes, σε μία από τις ξεχωριστές συλλογές της εταιρίας. Από την F1 GTR στην 675LT Spider, με τη σκυτάλη να παίρνει η 600LT και τέλος, η 765LT Spider.

McLaren 765LT Spider Longtail

Το όλο video είναι γυρισμένο εντός. Δεν έχει ένταση και εντυπωσιακά πλάνα από πίστες. Διαθέτει όμως τη δική του ποιότητα, καθώς η αφήγηση μας αποκαλύπτει λιγότερο γνωστές πτυχές από τη φιλοσοφία και την εξέλιξη των McLaren Longtail. Με μία έμφαση φυσικά στην 765LT Spider που αποτελεί και τον τελευταίο σταθμό σε αυτή την πορεία. 

Η διάρκεια των σχεδόν 11 λεπτών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χορταστική. Και όσο για το τέλος, αφήνει και αυτό μία ευχάριστη επίγευση. Όταν ο οικοδεσπότης της McLaren ρωτάει τον Ricciardo ποιο από αυτά θα ήθελε να πάρει σπίτι φεύγοντας, μετά από σύντομη σκέψη αυτός απαντά γελώντας πως, παρότι δεν είναι στη φύση του να είναι άπληστος, θα τα έπαιρνε όλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube