Πωλείται η πρώτη McLaren F1 GTR Longtail [video]

Πωλείται η πρώτη McLaren F1 GTR Longtail [video]

Ένα από τα πιο ποθητά παραδείγματα της McLaren F1 είναι αυτή η αγωνιστική Longtail που μετατράπηκε σε street-legal.

Ο Tom Hartley Jnr ανακοίνωσε πως πωλείται η McLaren F1 GTR Longtail με αριθμό παραγωγής 1/10! Να θυμίσουμε πως η McLaren κατασκεύασε συνολικά 106 F1. Μόνο οι 28 ήταν αγωνιστικές F1 GTR και από αυτές μόνο οι 10 ήταν F1 GTR Longtail.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: McLaren F1 GTR Longtail: Όχι μόνο πωλείται, αλλά κυκλοφορεί και στο δρόμο

H έκδοση Longtail ξεχωρίζει από τις "απλές" F1 χάρη στο ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο που σχεδιάστηκε για αυξημένη παραγωγή κάθετης δύναμης. Αυτό περιλαμβάνει νέο προφυλακτήρα εμπρός, μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στην οροφή, φουσκωμένα φτερά και το σήμα κατατεθέν του μοντέλου που δεν είναι άλλο από τη μακρύτερη ουρά με ενσωματωμένη αεροτομή, διαχύτη, και σταθερή φτερούγα. Επιπλέον, χάρη σε εκτενή δίαιτα, το βάρος της McLaren F1 GTR Longtail περιορίστηκε στα 910 kg ενώ αλλαγές έχουμε στο στήσιμο της ανάρτησης και τα φρένα.

Κάτω από το κάλυμμα της μακριάς ουράς βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,0 λίτρων της BMW που αποδίδει 600 PS και συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων της X-Trac.

McLaren F1 GTR Longtail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η γοητεία της McLaren F1 LM σε όλη της τη λεπτομέρεια [video]

Το συγκεκριμένο μοντέλο με αριθμό σασί 19R κατασκευάστηκε το 1996 και έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στα 1.000 km της Suzuka, ενώ έχει λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες στην Ιαπωνία. Ήταν το πρώτο από τις 10 GTR Longtail που κατασκεύασε η McLaren και χρησιμοποιήθηκε ως πρωτότυπο δοκιμών (το έτερο πρωτότυπο δοκιμών ανήκει στο συλλέκτη Nick Mason).

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως έχουμε να κάνουμε με την πρώτη αγωνιστική Longtail που μετατράπηκε σε νόμιμη για χρήση στο δρόμο (street-legal) με τη βοήθεια του Gordon Murray Design και της Lazante. Φυσικά, το πακέτο περιλαμβάνει όλα τα γνήσια αγωνιστικά εξαρτήματα, μαζί με ένα βιβλίο του Gordon Murray που αναφέρει αναλυτικά όλη την ιστορία του μοντέλου και τις επεμβάσεις που έγιναν σε αυτό.

Δεδομένης της σπανιότητας της McLaren F1 GTR Longtail, ήταν αναμενόμενο η τιμή της να αποτελείται από 8 ψηφία. Κρατηθείτε λοιπόν γιατί όπως αναφέρει ο ίδιος ο Tom Hartley Jr στο Instagram, το αυτοκίνητο έχει αξία 15.000.000 στερλίνες! Όποιος ενδιαφέρεται να προσθέσει αυτό κόσμημα στη συλλογή του, μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ. Όλοι οι υπόλοιποι, μπορούμε να την απολαύσουμε στο παρακάτω βίντεο από την ανάβαση του Goodwood το 2014.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή η McLaren F1 αγγίζει την τελειότητα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube