Επίσημο: Αυτή είναι η McLaren 765LT Spider [video]

Επίσημο: Αυτή είναι η McLaren 765LT Spider [video]

Θα παραχθεί σε μόλις 765 αντίτυπα - Με ισχύ 765 PS, 330 km/h τελική ταχύτητα και 0-100 km/h σε μόλις 2,8". 

Η νέα 765LT Spider είναι γεγονός! Βασισμένη πάνω στην αντίστοιχη Coupe έκδοση φορά τον 4λιτρο V8 με τα δύο τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 765 PS στις 7.500 rpm και ροπή 800 Nm στις 5.500 rpm, ενώ για τη μεταφορά της δύναμης φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. 

Ο αριθμός 765 συνοδεύει το μοντέλο όχι μόνο στην ονομασία του και στην αποδιδόμενη ισχύ, αλλά και στον αριθμό των αντιτύπων που θα παραχθούν και θα απευθύνονται σε ισάριθμους τυχερούς ιδιοκτήτες που θα είναι έτοιμοι να εκταμιεύσουν στη Βρετανία ένα ποσό που ξεκινά από τις 310.500 στερλίνες για να την αποκτήσουν.

Η McLaren υπόσχεται τελική ταχύτητα της τάξης των 330 km/h και 2,8" για το τυπικό 0-100 km/h, με τα 200 km/h να έρχονται από στάση σε 7,2" και τα 300 km/h σε 19.3".

H οροφή είναι σκληρή μονοκόματη και διαθέτει πλαίσιο από ανθρακονήματα, ενώ στο εσωτερικό φέρει ειδικό αφρό που συμβάλλει στη μείωση του θορύβου στο εσωτερικό της καμπίνας. Το σύστημα αναδίπλωσης της οροφής αποτελείται από οκτώ ηλεκτρικά μοτέρ με ένα επιπλέον να κινεί το πίσω παράθυρο. Το τελευταίο κινείται ανεξάρτητα από τη θέση της οροφής, και μπορεί να είναι ανοικτό την ώρα που η οροφή είναι κλειστή. 

inter

Κατά τα λοιπά, η 765LT Spider χρησιμοποιεί το γνωστό από την coupe έκδοση Monocage II-S της McLaren. Ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο υπάρχουν ειδικές ενισχύσεις στο πλαίσιο που προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής. Όλα αυτά «επιβαρύνουν» το αυτοκίνητο με 49 κιλά βάρους σε σχέση με την coupe. Παρόλα αυτά, η 765LT Spider είναι 80 κιλά ελαφρύτερη από την 720S Spider, ως αποτέλεσμα της εκτεταμένη χρήσης carbon.

doors

Σε ό,τι αφορά στην αεροδυναμική, έχουμε το ίδιο πακέτο με αυτό της coupe έκδοσης με την πίσω ενεργή πτέρυγα «Longtail» να ξεχωρίζει. Γνώριμη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, με επενδύσεις αλκαντάρα σχεδόν παντού, σπορ καθίσματα, την ώρα που ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα διατίθενται μόνον ως προαιρετικός εξοπλισμός. 

Ο τελευταίος μπορεί να εμπλουτιστεί ή να εξατομικευτεί χάρη στο ειδικό πρόγραμμα της McLaren (McLaren Special Operation), με στοιχεία όπως κεραμικά φρένα, σύστημα τηλεμετρίας κ.α. 

Βέβαια όλα αυτά ανεβάζουν το κόστος αλλά ποιος νοιάζεται όταν είναι να αποκτήσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube