Ο πρίγκιπας Φίλιππος σχεδίασε ο ίδιος το αυτοκίνητο που θα τον μεταφέρει στην τελευταία του κατοικία

Ο πρίγκιπας Φίλιππος σχεδίασε ο ίδιος το αυτοκίνητο που θα τον μεταφέρει στην τελευταία του κατοικία

Δείτε το ειδικά διασκευασμένο Land Rover Defender που θα μεταφέρει τη σορό του Δούκα του Εδιμβούργου. 

Το Σάββατο 17 Απριλίου θα τελεστεί η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου που απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί στο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ με τον αριθμό των συμμετεχόντων να είναι αυστηρά 30, και λόγω της πανδημίας, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ίδιος ο Φίλιππος είχε ζητήσει μια λιτή τελετή.

Η σορός του, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν θα μεταφερθεί με κιλλίβαντα, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, αλλά με ένα όχημα που ο ίδιος ο Φίλιππος είχε σχεδιάσει για τον σκοπό αυτό, καθώς ήταν γνωστή η αγάπη του εκλιπόντος για τα αυτοκίνητα. 

princ

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover Defender 130 Gun Bus που παραδόθηκε στο Παλάτι το 2016 και το οποίο μάλιστα έχει ένα πιστό αντίγραφο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το πρωτότυπο. 

Το 2016 η εταιρεία Foley Specialist Vehicles είχε ανακοινώσει με κάθε επισημότητα πως «μόλις παραδώσαμε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο 130 Defender Gun Bus στον Δούκα του Εδιμβούργου, χτισμένο πάνω σε γαλβανισμένο σασί και πλήρως χειροποίητο πίσω μέρος με βάση τα σχέδια που ο ίδιος ο Δούκας μας είχε δώσει». 

phili

H Land Rover έχει μια μακροχρόνια σχέση με τη βασιλική οικογένεια με τον πρίγκιπα Φίλιππο να οδηγεί για χρόνια αυτοκίνητα της εταιρείας. Μάλιστα το 2019 οδηγώντας ένα τέτοιο είχε και ένα ατύχημα όταν βγαίνοντας από έναν παράδρομο συγκρούστηκε με ένα άλλο αυτοκίνητο μάρκας Kia στην περιοχή Babingley, στο Norfolk. 

Τότε είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία για το αν και κατά πόσον ο 98χρονος Φίλιππος ήταν σε θέση να οδηγεί, με τον Τύπο να προτρέπει την Βασίλισσα Ελισάβετ να του αφαιρέσει την άδεια οδήγησης.

Αντ' αυτού ο Φίλιππος απέκτησε αμέσως ένα ολοκαίνουργιο Land Rover, αλλά λίγες εβδομάδες μετά παρέδωσε ο ίδιος την άδεια οδήγησης, με το Buckingham να ανακοινώνει πως «μετά από σκέψη ο Δούκας του Εδιμβούργου πήρε την απόφαση εθελοντικά να παραδώσει το δίπλωμα του».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE