Αγγλία: O Πρίγκιπας Φίλιππος παρέδωσε την άδεια οδήγησής του

Αγγλία: O Πρίγκιπας Φίλιππος παρέδωσε την άδεια οδήγησής του

Αποφάσισε στα 97 του χρόνια και μετά το ατύχημα που προκάλεσε πως δεν είναι πλέον σε θέση να οδηγεί.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου παρέδωσε την άδεια οδήγησής του όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Buckingham, μερικές εβδομάδες μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε ο 97χρονος σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, με αποτέλεσμα να τραυματίσει μια οδηγό.

Στην ανακοίνωση του Buckingham σημειώνεται :«Μετά από σκέψη ο Δούκας του Εδιμβούργου πήρε την απόφαση εθελοντικά να παραδώσει το δίπλωμα του».

Το όχημα που οδηγούσε ενεπλάκη σε τροχαίο πριν από ένα μήνα περίπου. Ο πρίγκιπας απολογήθηκε αργότερα με επιστολή που απέστειλε στην οδηγό του άλλου αυτοκινήτου που κατέληξε με σπασμένο χέρι, λέγοντας ότι υπεύθυνος ήταν ο ήλιος που τον τύφλωσε, ομολογώντας πως και ο ίδιος είχε σοκαριστεί από το ατύχημα.

«Θέλω να γνωρίζετε πόσο πραγματικά λυπάμαι» έγραψε χαρακτηριστικά στην επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα της από το παλάτι. «Έχω περάσει αμέτρητες φορές από το σταυροδρόμι αυτό και γνωρίζω πολύ καλά την κίνηση» ανέφερε.

phil

Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν το αυτοκίνητο του Πρίγκιπα να τουμπάρει με έναν μάρτυρα να λέει τότε στους δημοσιογράφους πως βοήθησε τον ματωμένο Φίλιππο να βγει από αυτό.

Ο πρίγκιπας δέχθηκε δριμεία κριτική όταν φωτογραφήθηκε να οδηγεί χωρίς ζώνη ασφαλείας μόλις 48 ώρες μετά το ατύχημα και ενώ το θύμα του δήλωσε στον τύπο ότι δεν είχε ακόμα επικοινωνήσει μαζί της. Επρόκειτο για το καινούργιο αυτοκίνητο που προμηθεύτηκε αμέσως μετά το ατύχημα , με τον Τύπο τότε στη Βρετανία να σημειώνει πως αντί να του πάρουν το δίπλωμα του πήραν καινούργιο αυτοκίνητο.
 Ωστόσο αργότερα απέστειλε προσωπική επιστολή στην οδηγό που ενεπλάκη μαζί του στο ατύχημα. «Ήταν πολύ όμορφο που υπέγραψε με το όνομά του και όχι τον επίσημο τίτλο. Με ξάφνιασε το προσωπικό ύφος της επιστολής» σχολίασε η οδηγός του άλλου αυτοκινήτου μετά την επιστολή που έλαβε.

Το ατύχημα κυριάρχησε στην δημόσια συζήτηση της Βρετανίας και τα media ανοίγοντας μια συζήτηση σχετικά με την ηλικία που θα πρέπει να αφαιρούνται τα διπλώματα οδήγησης.
Να θυμίσουμε ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν αυτός που το 2016 οδηγούσε το όχημα που μετέφερε τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα και τη Μισέλ από το ελικόπτερο τους κατά την επίσκεψή τους στη Βρετανία. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube