Ο Όμιλος VW θα πάρει από την Toyota την πρώτη θέση πωλήσεων παγκοσμίως

Ο Όμιλος VW θα πάρει από την Toyota την πρώτη θέση πωλήσεων παγκοσμίως

Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, ο Όμιλος VW έχει τη δυνατότητα να τερματίσει τη χρονιά στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως, ξεπερνώντας και πάλι την Toyota.

Στο 9μηνο, μέχρι το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Όμιλος VW πούλησε 7,61 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση  περίπου 2,4% σε σχέση με πέρσι.

Στον αντίποδα η Toyota, η οποία κατέχει την πρώτη θέση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είχε αύξηση πωλήσεων μόλις κατά 0,4%, στα 7,53 εκατομμύρια οχήματα, κατά το ίδιο 9μηνο. Η αύξηση των πωλήσεων του Ομίλου VW επιταχύνθηκε κατά το 3o τρίμηνο του έτους. Τους πρώτους έξι μήνες η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναπτύχθηκε κατά 1,5%, πουλώντας 5,12 εκατομμύρια οχήματα.

Η επιτυχία  της VW πραγματοποιείται, παρά τους συνεχιζόμενους κλυνδωνισμούς από το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων, που οδήγησαν σε πτώση των πωλήσεων σε ορισμένες αγορές. Στην αγορά των ΗΠΑ για παράδειγμα, η Toyota ξεπερνά κατά πολύ τη γερμανική εταιρεία. Όμως στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο η VW πουλά τρία αυτοκίνητα για κάθε ένα που πουλά η Toyota. Στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου η VW ανακοίνωσε μια αύξηση 11βστην κινέζικη αγορά, έχοντας κάνει πωλήσεις στο 9μηνο 2,58 εκατομμύρια μονάδες.

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως το 2016 δεν ήταν για την Toyota μια τυχερή χρονιά. Μια έκρηξη στο εργοστάσιο ενός προμηθευτή ατσαλιού οδήγησε σε κλείσιμο όλων των εργοστασίων της εταιρείας στην Ιαπωνία για μια εβδομάδα. Αρκετές ακόμα εβδομάδες κόστισαν  όταν οι εγκαταστάσεις ενός ακόμα προμηθευτή χτυπήθηκαν από σεισμό. Επίσης η πτώση της τιμής της βενζίνης στην Αμερική οδήγησε σε μείωση των πωλήσεων του υβριδικού Prius.

Ο πωλήσεις για την ίδια τη Volkswagen έχουν στην πραγματικότητα πέσει, αλλά οι πωλήσεις του Ομίλου ενισχύθηκαν από την αύξηση των πωλήσεων της Audi, της Porsche και της Skoda. Μέχρι το τέλος του έτους η γερμανική εταιρεία αναμένει να ξεπεράσει τα 9,93 εκατομμύρια πωλήσει,ς που είχε καταφέρει την περασμένη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube