Νέο Škoda Kodiaq [videos]

Νέο Škoda Kodiaq [videos]

Παρουσιάστηκε επίσημα το νέο μεγάλο SUV της Škoda.

Μετά την χθεσινή διαρροή των πρώτων φωτογραφιών σε σέρβικο φόρουμ, η Škoda παρουσίασε επίσημα το νέο της μεγάλο SUV.

Το νέο Škoda Kodiaq βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB και έχει μήκος 4,697 mm, πλάτος 1,882 mm και ύψος 1,676 mm. Το μεγάλο SUV ξεχωρίζει από τις έντονες ακμές που διατρέχουν το αμάξωμα, με το συνολικό αποτέλεσμα να έχει επιρροές από το τελευταίας γενιάς Superb και το πρωτότυπο VisionS.

Η καμπίνα ξεχωρίζει για τους χώρους και την πρακτικότητά της, με τον προαιρετικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει και τρίτη σειρά καθισμάτων για να του δώσει την δυνατότητα να φιλοξενήσει έως εφτά επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 720 λίτρα στην 5θέσια διάταξη και φτάνει μέχρι τα 2.065 σε περίπτωση που αναδιπλώσετε την μεσαία σειρά καθισμάτων. Σύμφωνα με την Škoda, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαίας ποιότητας και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις βενζίνης και δύο πετρελαίου. Την βάση της βενζινοκίνητης γκάμας καταλαμβάνει ο 1.4 TSI με 125 ίππους και ακολουθεί ο 1.4 TSI των 150 ίππων που μπορεί να εφοδιαστεί και με τετρακίνηση. Στην κορυφή βρίσκουμε τον 2.0 TSI των 180 ίππων. Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα βρίσκουμε τον 2.0 TDI με ισχύ 150 ή 190 ίππων, που έχουν και δυνατότητα τετρακίνησης. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με 6άρι ή 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube