Ο Mick Schumacher μαθαίνει να οδηγεί! Μέρος 2ο [video]

Ο Mick Schumacher μαθαίνει να οδηγεί! Μέρος 2ο [video]

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς και αφού ο Quick Mick έμαθε τα βασικά, βγήκε στους δρόμους, στο τιμόνι της γνωστής Mercedes-AMG A45.

Στην πρώτη του εμφάνιση ως πρεσβευτής της Mercedes-Benz, o «Quick Mick» πήρε τα βασικά μαθήματα οδήγησης από τον Harry G, στο τιμόνι μιας Mercedes-AMG A45.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς αναρτήθηκε μόλις στις 21 Μαρτίου, την παραμονή των 18ων γενεθλίων του Mick, καθώς ο νεαρός ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 -με κινητήρα Mercedes-Benz, φυσικά.

Καθισμένος δίπλα του να θυμίσουμε πως είναι ο κωμικός Marcus Stoll, αλλά οι 400.000 followers που έχει στο Facebook τον ξέρουν ως «Harry G», στο ρόλο του εκπαιδευτή. Μέρος της εκπαίδευσης της πορείας στο δρόμο περιέλαβε τη χρήση κεντρικού και των πλευρικών καθρεφτών, καθώς και τη χρήση των φλας, προκειμένου οι τριγύρω οδηγοί να γνωρίζουν τις προθέσεις του «Quick Mick».

Τα πράγματα όμως αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου μόλις ο μικρός Schumacher εισήλθε σε ένα κυκλικό κόμβο γρήγορα, αλλά δύο καφάσια με μπουκάλια βρίσκονταν στη μέση του δρόμου. Ευτυχώς, ο ταλαντούχος οδηγός της F3 κατάφερε να τα αποφύγει. Η γρήγορη αντίδρασή του στην απρόβλεπτη αυτή κατάσταση προέτρεψε τον «εκπαιδευτή οδηγών» να παρατηρήσει ότι τα αντανακλαστικά του είναι καλύτερα κι από αυτά του θρυλικού τερματοφύλακα Oliver Kahn.

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να ακολουθήσει μια «σκούπα» για τους δρόμους, που ο Mick Schumacher παρατήρησε ότι είναι σαν να ακολουθεί το «Safety Car». Και το φιλμάκι τελειώνει, δείχνοντάς μας ότι πίσω από το τιμόνι του δημοτικού οχήματος δεν ήταν άλλος από τον Bernd Mayländer, τον επίσημο οδηγό του αυτοκινήτου ασφαλείας της Formula 1. Οπότε πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες για να δούμε τι θα συμβεί στη «Fahrschule (σχολή οδήγησης) Furious». Εξ όσων γνωρίζουμε, ο ποδοσφαιριστής Mesut Özil αναμένεται να κάνει εμφάνιση σε ένα από τα εναπομείναντα επεισόδια.

Ο 18χρονος γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή F1, Michael Schumacher που είναι ομοίως πρεσβευτής της Mercedes-Benz, έχει ξεκινήσει προ πολλού την αγωνιστική καριέρα του. Από το καρτ το 2008, πέρασε στην ADAC Formula 4 το 2015 με την ομάδα Van Amersfoort Racing. Το 2016, άλλαξε ομάδα και πήγε στην Prema Powerteam που εδρεύει στην Ιταλία. Ακόμη συμμετείχε και στο ιταλικό πρωτάθλημα F4, όπου στο τέλος της σεζόν κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Ο Mick Schumacher θα συμμετάσχει στους δέκα αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Formula 3 που ξεκινά με την πρώτη αναμέτρηση, στην πίστα του Silverstone, στις 14-16 Απριλίου.

[Πηγή Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube