O Κen Block έβαλε το Audi RS e-tron GT στη Laguna Seca [video]

O Κen Block έβαλε το Audi RS e-tron GT στη Laguna Seca [video]

O Κen Block απόλαυσε το εντυπωσιακό Audi RS e-tron GT του -με την μπαγκαζιέρα στην οροφή- στη θρυλική Laguna Seca.

Audi RS e-tron GT

Ο Αμερικανός οδηγός έχει φροντίσει να μας κρατάει ενήμερους για τη συμβίωσή του με το νέο του απόκτημα, το Audi RS e-tron GΤ, δημοσιεύοντας συχνά βίντεο που απαθανατίζουν τις περιπέτειες του με αυτό. Μετά από το βίντεο στο οποίο ο Κen Block κάνει πιρουέτες με το ιδιαίτερο του Audi, έφτασε η στιγμή να το βάλει στην πίστα.

Στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε να κάνουμε με μια οποιαδήποτε πίστα, αλλά τη θρυλική Laguna Seca. O ταχύτερος γύρος που σημείωσε το ηλεκτρικό 4θυρο στα χέρια του Block ήταν 1:43.09. Χρόνος που απέχει σημαντικά από αυτόν του Tesla Model S Plaid, το οποίο ολοκλήρωσε τον γύρο της πίστας σε 1:28.21. Βέβαια, τον χρόνο που σημείωσε το γερμανικό σεντάν δεν βοήθησε ούτε η βρεγμένη άσφαλτος ούτε και η μπαγκαζιέρα στην οροφή.

Audi RS e-tron GT

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Block έπλεξε το εγκώμιο για τα φρένα του Audi, τα οποία μετά από πολλούς γύρους δεν έδειξαν σημάδια κόπωσης, φαινόμενο πολύ συχνό σε αυτοκίνητα δρόμου. Επιπλέον, ο ταχύτερος γύρος σημειώθηκε με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού απενεργοποιημένα, με τον οδηγό να ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο ο γύρος μειώνεται εύκολα κατά 1".

Θυμίζουμε ότι το Audi RS e-tron GT κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 598 PS και 830 Nm ροπής. Επιπλέον η λειτουργία boost αυξάνει την ισχύ στα 646 PS για χρονικό διάστημα έως και 2,5". Η επιτάχυνση από στάση για τα 100 km/h χρειάζεται μόλις 3,3", ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Τέλος, η μπαταρία ιόντων λιθίου 800V χωρητικότητας 85 kWh που βρίσκεται στο πάτωμα του, προσφέρει αυτονομία 487 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE