Ο Ken Block ντριφτάρει με το Audi RS E-Tron GT [video]

Ο Ken Block ντριφτάρει με το Audi RS E-Tron GT [video]

Δεν είναι και τόσο εύκολο να ντριφτάρεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς το κλασικό χειρόφρενο, αλλά ο Ken Block δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά με το Audi RS E-Tron GT.

Το 2021 ο Ken Block χώρισε το δρόμο του με τη Ford και υπέγραψε συμφωνία με την Audi με σκοπό την προώθηση των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Η γερμανική εταιρεία θα κατασκευάσει ένα ειδικό Audi S1 ​​E-Tron Quattro Hoonitron για αμερικανό οδηγό, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει στο επόμενο βίντεο της σειράς Gymkhana, το οποίο και θα μετονομαστεί πλέον σε Electrikhana.

Μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ο Ken Block περνάει την ώρα του προσπαθώντας να ντριφτάρει το "καθημερινό" του Audi RS E-Tron GT. με τον πολύπειρο οδηγό να τα καταφέρνει παρά την έλλειψη του συμβατικού χειρόφρενου. Όπως θα δείτε και στο βίντεο ο Block κατάφερε να ολοκληρώσει πολλές δοκιμασίες, τονίζοντας πως το αυτοκίνητο προσπαθούσε πολύ να τον εμποδίσει να γλυστρίσει. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Audi RS e-tron GT είναι το νέο «daily car» του Ken Block [video]

Το Audi RS E-Tron GT που βλέπουμε στο βίντεο έχει διαφορετικούς τροχούς εμπρός και πίσω με την υπογραφή της Rotiform και φορά ελαστικά της Toyo. Το βίντεο είναι το πρώτο μέρος της σειράς Electric Fleet που ετοιμάζει ο Ken Block. 

Θυμίζουμε ότι το Audi RS e-tron GT κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 598 PS και 830 Nm ροπής. Επιπλέον, η λειτουργία boost αυξάνει την ισχύ στα 646 PS για χρονικό διάστημα έως και 2,5".

Η επιτάχυνση από στάση για τα 100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,3", ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Τέλος, η μπαταρία ιόντων λιθίου 800V, με χωρητικότητα 85 kWh, που βρίσκεται στο πάτωμα του αυτοκινήτου προσφέρει αυτονομία 487 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube