Lucid Air vs Tesla Model S: Μάχη για τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού σεντάν [video]

Lucid Air vs Tesla Model S: Μάχη για τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού σεντάν [video]

Δείτε το Lucid Air Dream Edition και το Tesla Model S Plaid να μονομαχούν στην ευθεία για τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού σεντάν.

Tesla Lucid

Το Tesla Model S Plaid είναι εδώ και καιρό ο απόλυτος κυρίαρχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Youtube με εκατοντάδες βίντεο να το απαθανατίζουν να «τιμωρεί» σούπερκαρ πολλαπλάσιας αξίας από εκείνο.

Πρόσφατα, το προϊόν του Elon Musk απέκτησε έναν ηλεκτρικό αντίπαλο που μπορεί να το κοιτάξει στα ίσια, το Lucid Air Dream Edition. Άλλη μια ταχύτατη ηλεκτρική μπερλίνα η οποία έχει μέχρι στιγμής αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Tesla Lucid

Θυμίζουμε ότι το Model S Plaid αποδίδει 1.035 PS, από την άλλη, το Lucid Air Dream Edition έχει περισσότερη ισχύ στα 1.126 PS αλλά και 183 kg περισσότερο βάρος. Συγκεκριμένα, το τελευταίο ζυγίζει 2.375 kg ενώ το Plaid 2.192 kg.

Στην κόντρα, το Τesla φορούσε ελαστικά Michelin Pilot 4S ενώ το Lucid Pirelli P Zero HL. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε μια αρκετά ψυχρή ημέρα με θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου. Σε αντίθεση με το Lucid, το Plaid εξοπλίζεται με σύστημα το οποίο μπορεί να προθερμάνει την μπαταρία με στόχο να προσφέρει την μέγιστη απόδοση. Μην θέλοντας οι οδηγοί να δώσουν πλεονέκτημα στο Model S, το σύστημα αυτό δεν ενεργοποιήθηκε.

Το αποτέλεσμα; Αν και πλησίασε αρκετά, το Lucid Air δεν κατάφερε να εκθρονίσει το Plaid. Τα δύο αυτοκίνητα πέρασαν τα 402 m με μόλις 0,4" να τα χωρίζει με το Plaid να ολοκληρώνει το σπριντ σε 9,6".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube