Ο Gordon Murray τιμήθηκε με τον τίτλο Commander of the British Empire

Ο Gordon Murray τιμήθηκε με τον τίτλο Commander of the British Empire

Ο πρίγκηπας Γουίλιαμ βράβευσε τον μηχανικό για την προσφορά του στην αυτοκινητοβιομηχανία.

O Gordon Murray τιμήθηκε από τον Δούκα του Cambridge, Πρίγκηπα Γουίλιαμ, με τον τίτλο του Commander of the British Empire (CBE) για την προσφορά του στην αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία 50 χρόνια.

Η τελετή έλαβε χώρα στο παλάτι του Buckingham, ενώ ο τίτλος CBE αποτελεί μια από τις ανώτερες τιμητικές διακρίσεις του τάγματος των ιπποτών.

Gordon Murray

Ο Gordon Murray δήλωσε: «Το ότι έλαβα τον τίτλο CBE από τον Πρίγκηπα Γουίλιαμ είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μου - μαζί με την κατάκτηση των τίτλων στη Formula 1 και την κατασκευή του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο. Το Gordon Murray Group ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, με την καινοτομία να οδηγεί την ανάπτυξή μας. Παίρνοντας ενέργεια από αυτό το βραβείο, δεν βλέπω την ώρα να συνεχίσω σε αυτό το ταξίδι, υποστηριζόμενος από μια αφοσιωμένη και εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα.»

Gordon

O Gordon Murray σχεδίασε το πρώτο του αυτοκίνητο το 1967, λίγο πριν προσληφθεί από την ομάδα της Brabham στη Formula 1 ως τεχνικός διευθυντής με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1981 και 1983). Στη συνέχεια ο Βρετανός ανέλαβε την θέση του τεχνικού διευθυντή της McLaren, οδηγώντας την σε 3 συνεχόμενους τίτλους (1988,1989 και 1990).

Αφού έφτασε τις 50 νίκες σε Grand Prix της Formula 1, ο Murray ξεκίνησε την εταιρεία McLaren Cars Lmited, εξελίσσοντας τη θρυλική McLaren F1 - ένα όχημα δρόμου εμπνευσμένο από τους αγώνες, το οποίο με τελική ταχύτητα 386,4 km/h έσπασε το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο το 1998. Η αγωνιστική έκδοση McLaren F1 LM κέρδισε δύο φορές το πρωτάθλημα sports car και τερμάτισε πρώτη στις 24 ώρες του Le Mans.

McLaren F1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Gordon Murray αναλύει το μεγαλοφυή σχεδιασμό της McLaren F1 [video]

Από το 2007, ο Gordon Murray ξεκίνησε μια νέα εταιρεία - την Gordon Murray Design Limited - προσφέροντας υπηρεσίες σχεδιασμού και εξέλιξης οχημάτων. Από αυτό το ρόλο σχεδίασε ένα καινοτόμο πρωτότυπο όχημα πόλης και τη μέθοδο κατασκευής iStream Superlight που συνδυάζει αλουμινένιο σωληνωτό πλαίσιο με ανθρακονημάτινα πάνελ

Στις 14 Μάη του 2019, ο Gordon Murray θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο "One Formula" στο οποίο περιγράφει με λεπτομέρεια την καριέρα του μέσα στα προηγούμενα 50 χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube