Ο Elon Musk θεμελιώνει το Gigafactory 3 στην Κίνα

Ο Elon Musk θεμελιώνει το Gigafactory 3 στην Κίνα

Θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο τέλος του χρόνου.

Ο Elon Musk εγκαινίασε το Gigafactory 3 στην Κίνα, ένα εργοστάσιο που θα εκτείνεται σε 860.000 τ.μ. και το οποίο θα είναι η αιχμή του δόρατος της Tesla στην τοπική αγορά.
Σύμφωνα με τον Musk, στο Gigafactory 3 θα παράγονται οι πιο φθηνές εκδόσεις τόσο του Model 3 όσο και του Model Y. Αντίθετα οι ακριβότερες εκδόσεις τους μαζί με τα Model S και Model X θα παράγονται στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων (θεμελίωσης επί της ουσίας), ο Elon Musk εκτίμησε ότι το Gigafactory θα είναι έτοιμο ως το τέλος του χρόνου και θα μπορεί στο τέλος του 2020 να παράγει στο φουλ της δυναμικότητάς του.
Είναι εκπληκτικές οι δυνατότητες οικοδόμησης στη Σαγκάη, είπε, προσκαλώντας όλους όσους θέλουν να εργαστούν στην εταιρεία να κάνουν από τώρα αίτηση.

Να σημειώσουμε ότι η Tesla επένδυσε περίπου 140 εκατ. δολάρια μόνον για την αγορά της συγκεκριμένης έκτασης. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο εμπορικός της πόλεμος με τις Ηνωμένες Πολιτείες έπληξαν σκληρά την αυτοκινητοβιομηχανία και κυρίως εταιρείες όπως η General Motors, η Ford, η Jaguar Land Rover και η Volkswagen.

Η Tesla αναγκάστηκε τον περασμένο χρόνο να μειώσει σημαντικά τις τιμές της στην Κίνα απορροφώντας ένα μεγάλο μέρος των δασμών για να κάνει τα αυτοκίνητά της πιο προσιτά και πιο ανταγωνιστικά. Το ίδιο έκανε και στις ΗΠΑ καθώς τα κίνητρα για αγορά «καθαρών» αυτοκινήτων μειώθηκαν και εκεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube