Ο Elon Musk καλωσορίζει το Ford Mustang Mach-E

Ο Elon Musk καλωσορίζει το Ford Mustang Mach-E

Πέρα από τις φιλοφρονήσεις, η μάχη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τώρα ξεκινά στις ΗΠΑ…

Τώρα λοιπόν έχουμε δύο αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά μόνον μια μπορεί να λέει ότι τα οχήματά της είναι made in USA.

Μέχρι το ντεμπούτο του Ford Mustang Mach-E είχαμε ένα «παιχνίδι» αναμονής. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι η αποστολή της εταιρείας του δεν είναι μόνον να επιταχύνει τις εξελίξεις στη βιώσιμη κινητικότητα αλλά και να ενθαρρύνει και άλλους να κινηθούν στην ίδια πορεία.  

Ο τρόπος που ο Musk θέλει να το κάνει αυτό (ή τουλάχιστον έτσι λέει) είναι μέσω της επιτυχίας της Tesla.

Η Musk συνέχισε να λέει ότι προσβλέπει στον ανταγωνισμό και μπορεί μόνο να ελπίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Μέχρι στιγμής όμως, καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει κάνει ό,τι η Tesla. Επιπλέον όσες έφεραν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά δεν πωλούν όσο η Tesla.

Tώρα λοιπόν η Ford κάνει τη διαφορά με το Mustang Mach-E (που όμως θα κατασκευάζεται στο Μεξικό) και μάλιστα με ένα αυτοκίνητο που σχεδιαστικά είναι πολύ κοντά στο Model Y της Tesla.

Oι… φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν μέσω twitter ο Musk και η Ford δεν είναι ενδεικτικές του καλού κλίμακος. Τουναντίον δείχνουν –αν διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές – τη μάχη στην κατηγορία που μόλις ξεκινά.

Το ποιος θα είναι νικητής δύσκολο να προβλεφθεί. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες «αψιμαχίες» στο τέλος της ημέρας μόνο καλό κάνουν στον τελικό καταναλωτή.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube