Ο Cameron Glickenhaus εναντίον του Ford GT

Ο Cameron Glickenhaus εναντίον του Ford GT

Συγκρίνει το SCG 004S με το αναβαθμισμένο Ford GT σε όλους τους καίριους τομείς.

Ο Cameron Glickenhaus, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Scuderia Cameron Glickenhaus, θέλησε να συγκρίνει το δικό του SCG 004S με το Ford GT που αναβαθμίστηκε για το 2020, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο κοστολόγησης του μπλε οβάλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ford GT: Αναβαθμισμένο για το 2020 με περισσότερη δύναμη

Στη δημοσίευση που έχει τίτλο "The Ford Glickenhaus Wars", ο Αμερικανός επιχειρηματίας ξεκινά με αναφορά στη νίκη της αγωνιστικής του ομάδας με το Glickenhaus Boot απέναντι στο Ford Bronco R. Στη συνέχεια συγκρίνει το κόστος $250.000 της βαφής Liquid Carbon του Ford GT με τα $60.000 που χρεώνει η δική του εταιρεία για την αντίστοιχη επιλογή για το SCG 004S. Επιπλέον αναφέρει πως παρά την πρόσφατη αύξηση της ισχύος του Ford GT στους 670 PS, το SCG 004S παραμένει ισχυρότερο με +20 PS, ενώ το ακόμα ισχυρότερο CF004CS έχει +200 PS και είναι φθηνότερο κατά $100.000. Τέλος, στην εξίσωση βάζει την πρακτικότητα (τριθέσια διάταξη για τα SCG έναντι παραδοσιακής διθέσιας για το Ford) και το βάρος, με το Ford GT να ζυγίζει 318 kg περισσότερα από το SCG 004S.

Μπορεί τα επιχειρήματα του Glickenhaus να έχουν βάση, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη διαφορά στο πρεστίζ των δύο εταιρειών, καθώς η SCG δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την πλούσια παράδοση της Ford στους αγώνες. Επιπλέον, όσο και να θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, συγκρίνοντας τη σχεδίαση των δύο μοντέλων η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα υπέρ του Ford GT το οποίο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά υπεραυτοκίνητα των τελευταίων ετών. Επιπλέον, η ανάγκη της SCG να αντιγράψει τη Ford στο σχεδιασμό (ειδικά στο κομμάτι της ουράς), δείχνει το ποιος είναι ο πρωτοπόρος και ποιος ακολουθεί.

Πάντως σύμφωνα με τον ιδρυτή της, ο στόχος της Scuderia Cameron Glickenhaus είναι να πουλήσει 100 αυτοκίνητα μέσα στο 2021, καθώς η παραγωγή της για το 2020 έχει ήδη εξαντληθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube