Ford Bronco: Αυτή είναι η αγωνιστική του έκδοση [video]

Ford Bronco: Αυτή είναι η αγωνιστική του έκδοση [video]

To αγωνιστικό πρωτότυπο Bronco R θα συμμετέχει στο φετινό Baja 1000.

Μπορεί η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου Ford Bronco να είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2020, όμως η αμερικανική εταιρεία μόλις αποκάλυψε την αγωνιστική του έκδοση - Bronco R - η οποία μας δίνει μια πρώτη εικόνα για το μοντέλο παραγωγής.

Το μοναδικό πρωτότυπο Bronco R είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του τμήματος Ford Performance με την εταιρεία Geiser Bros και τον πρωταθλητή οδηγό Cameron Steele. Πίσω από το τιμόνι του Bronco R θα βρεθεί ο οδηγός αγώνων Shelby Hall, εγγονός του Rod Hall που μαζί με τον Larry Minor κέρδισαν τον αγώνα του 1969. 

Bronco R

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η εξέλιξη από το πρώτο σκίτσο του υπεύθυνου σχεδιασμού Paul Wraith μέχρι την ολοκλήρωση του αγωνιστικού πρωτοτύπου διήρκησε έξι μήνες, έτσι ώστε το Bronco R να είναι έτοιμο για τον αγώνα Baja 1000 τιμώντας την 50η επέτειο από τη νίκη του προκατόχου του.

Το νέο Bronco R βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής T6 (πλαίσιο τύπου σκάλας) η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στην έκδοση παραγωγής, Οι επεμβάσεις που έχει δεχθεί ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του αγώνα περιλαμβάνουν ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση με διαδρομή 355 mm, πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων με διαδρομή 457 mm, ελατήρια Fox, ζάντες αλουμινίου 17" και εκτός δρόμου ελαστικά BFGoodrich 37". Ο κινητήρας είναι ένας twin-turbo τεχνολογίας EcoBoost χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ford Bronco

Το φαρδύ και "συμπιεσμένο" αμάξωμα του Bronco R με κλασσικές αναλογίες 4x4 είναι κατασκευασμένο από ελαφριά σύνθετα υλικά και αποτελείται από πέντε τμήματα. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η γρίλια που φιλοξενεί 15 στοιχεία LED της Rigid και την επιγραφή Bronco με κόκκινο R. Τα γραφικά σε κόκκινο, λευκό και μαύρο είναι αναφορά στον μακρινό του πρόγονο. Το νούμερο 2060 αφορά την κατηγορία 20 στην οποία θα συμμετέχει και το έτος '69 που το Bronco νίκησε τον αγώνα.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε το απαραίτητο για την ασφάλεια ρολ κέιτζ σε μπλε απόχρωση, τρία αγωνιστικά καθίσματα της Recaro για το πλήρωμα, σύστημα μετρήσεων της MoTeC και λιτό σχεδιασμό για το ταμπλό.

Bronco R

Η έκδοση παραγωγής του Bronco που αναμένεται να παρουσιαστεί την άνοιξη, προφανώς θα έχει λιγότερο ακραία εμφάνιση και πιο συμβατική καμπίνα, όμως θα διατηρεί ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία όπως τις κλασσικές αναλογίες 4x4, την τετραγωνισμένη σιλουέτα, την απλότητα των επιφανειών, το σχήμα της γρίλιας, τη γραμμή των παραθύρων και το σχήμα των πίσω φωτιστικών σωμάτων. 

Το νέο καθαρόαιμο 4X4 της Ford θα ανταγωνιστεί στην αγορά μοντέλα όπως τα Jeep Wrangler και το Land Rover Defender.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube