Nissan S04 Nanocar, το αντίπαλο δέος του Citroën Ami

Nissan S04 Nanocar, το αντίπαλο δέος του Citroën Ami

Για να ανταγωνιστεί το Citroën Ami και τα συν αυτώ από την Opel και τη FIAT, η ιαπωνική φίρμα θα λανσάρει το ηλεκτρικό τετράκυκλο Nissan S04 Nanocar.

Nissan S04 Nanocar

Η Nissan ξεκινά και αυτή τη μικροκινητικότητα. Από τον Ιούνιο, θα διανέμει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές το ηλεκτρικό τετράτροχο της ισπανικής μάρκας Silence, το Nissan S04 Nanocar.

Το ηλεκτρικό τετράκυκλο αποτελεί μια εξειδικευμένη αγορά, αλλά ανοίγει κατά πώς φαίνεται την όρεξη, βλέποντας την επιτυχία του Citroën Ami. Έτσι, η Nissan ξεκινά προς αυτή την κατεύθυνση με απλοποιημένο τρόπο -το φασόν. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής μόλις υπέγραψε συνεργασία με την Acciona, ιδιοκτήτρια της μάρκας Silence. Η Silence διαθέτει στην γκάμα της πολλά δίτροχα, καθώς κι ένα τετράτροχο, το S04 Nanocar.

Η τιμή των Nissan S04 Nanocar δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά τα τετράκυκλα εμφανίζονται μεταξύ 14.870 και 16.660 ευρώ στον ιστότοπο της Silence

Nissan S04 Nanocar

Με αυτή τη συμφωνία, η Nissan θα κατέχει τα δικαιώματα διανομής για την γκάμα «Silence» μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου των αντιπροσώπων της. Με τη Γαλλία να είναι η πρώτη ενδιαφερόμενη χώρα, με εμπορικό λανσάρισμα από τον Ιούνιο του 2024.

Το Nissan S04 Nanocar θα διατίθεται σε δύο παραλλαγές, για τις κατηγορίες L6e και L7e -μπαίνοντας έτσι με τη δεύτερη στα χωράφια του Microlino και του XEV Yoyo. Η πρώτη περιορίζεται σε τελική ταχύτητα στα 45 km/h και η δεύτερη μπορεί να φτάσει τα 85 km/h.

Η αυτονομία τους σύμφωνα με τον κύκλο WMTC είναι 175 και 149 km αντίστοιχα. Το S04 Nanocar θα φορά δύο μπαταρίες με χωρητικότητα 5,6 kWh, με την ιδιαιτερότητα της δυνατότητας αλλαγής συσσωρευτών μέσω αποκλειστικών σταθμών. Η απευθείας φόρτιση προφανώς και θα είναι δυνατή.

Nissan S04 Nanocar

Η τιμή των Nissan S04 Nanocar δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά τα τετράκυκλα εμφανίζονται μεταξύ 14.870 και 16.660 ευρώ στον ιστότοπο της Silence. Τιμή σαφώς υψηλότερη από αυτή ενός Citroën Ami ή ενός Opel Rocks-e, αλλά ανταγωνιστική έναντι του Microlino και του Yoyo. Με το S04 Nanocar να έχει διπλάσια αυτονομία και πιο φροντισμένη παρουσίαση από του γαλλικού μικροαυτοκινήτου. Η Nissan λέει ότι θα προσφέρει «μια σειρά υπηρεσιών χρηματοδότησης, συντήρησης και ασφάλισης που θα είναι διαθέσιμες σταδιακά από το λανσάρισμα».

Το περίεργο είναι ότι το έτερο μέλος της Συμμαχίας, η Renault, πρόκειται να λανσάρει το Mobilize Duo αντικαθιστώντας το Twizy, με τη Nissan να μην έχει επιδιώξει να το προσφέρει και αυτή με τα σήματά της!

Nissan S04 Nanocar

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι τα ηλεκτρικά σκούτερ Silence S0, S01+, S02 και S02 Delivery εισάγονται στην Ελλάδα από την Kosmoride, αδελφή εταιρεία της Kosmocar.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube